Sală de sport a la Nebunelu’

Mă tot gândesc de ceva timp la o idee de afacere și tind spre o sală de mese sau o sală de sport a la Nebunelu’. Am mai zis în trecut că Nebunelu’ ar trebui să fie un brand care să acopere mai multe industrii, doar că-mi este foarte greu să mă decid.

Ipotetic vorbind, să presupunem că aș alege o sală de sport. De ce anume aș avea nevoie?

Listă necesități

 1. teren de minim 400 m2.
 2. structura clădirii
 3. aparate și echipamente sală
 4. contabil/ă
 5. recepționist/ă

Cum punem în aplicare mai departe planul de afacere, dacă aș avea deja terenul? Bine-nțeles că terenul este situat undeva central sau într-o zonă rezidențială – altfel aș duce lipsă de clienți.

Am găsit astfel hală metalică pentru săli de sport . Ca beneficii menționez următoarele:

 • calitatea proiectării, a materialelor de construcție și a montajului
 • durata de execuție scurtă datorită experienței acumulate de Frisomat în România, a sistemului inovator de profile prefabricate și montajului asigurat de echipe Frisomat
 • personalizare conform cerințelor proiectului sau al spațiului disponibil
 • siguranța și durabilitatea în exploatare
 • igiena, rezistența la soluțiile de igienizare periodică
 • aspectul arhitectural modern și funcțional
 • izolarea termică
 • izolarea împotriva zgomotului
 • protecție anticoroziva de lungă durată asigurată de stratul de Zn 275 g/mp – structura și panouri SW cu 6 straturi de vopsea
 • costuri de exploatare reduse la minimum, asigurate prin termo și hidroizolația excelentă
 • costuri de mentenanță aproape zero (construcția, exclusiv dotările interne)

O dată stabilită suprafața clădirii, voi achiziționa cel mai probabil echipamentele și aparatura pentru sală.

Frisomat - sală de sport

Am uitat probabil să menționez că sala va fi racordată la electricitate, apă curentă și va dispune de o centrală proprie. Grupurile sanitare vor avea și dușuri. Vestiarele vor fi atât pentru femei, cât și pentru bărbați, dar nu voi neglija și un grup sanitar pentru persoanele cu dizabilităși sau un loc pentru mame și copii. Undeva la recepție poate voi face și un mic loc de joacă pentru copii – chiar dacă asta ar presupune mici costuri suplimentare. Norocum meu este că cei de la Frisomat pot implementa și locuri de joacă – ca o anexă la clădirea anterior ridicată.

loc de joacă de la Frisomat

Urmează mai apoi să stabilesc prețurile abonamentelor la sală ce pot fi achiziționate pe număr de săptămâni, până la un abonament anual. Locul de joacă însă va avea un mic cost, separat de abonamentul sălii, deoarece ar însemna cel puțin încă un angajat care să aibă grijă de copiii din acea zonă.

Cred că aș putea atașa și o clădire cu articole sportive sau suplimente alimentare, dacă tot sunt încă la stadiul de proiect. Aș opține astfel o structură în formă de T. De la intrarea principală pe dreapa am avea locul de joacă, în stânga am avea magazinul cu articole sportive, iar în față sala de forță și întreținere. De-o parte și de alta a sălii mari ar fi vestiarele, iar la intrare unitățile sanitare pentru persoane cu dizabilități cât și pentru mame și copii (pentru schimbat scutece etc.).

Cred că planul arată bine – cel puțin așa, pe hârtie. Oare cât de diferită ar fi realitatea? Mi-mi place unde m-a purtat imaginația, poate cine știe – într-un viitor apropiat voi trece de la ceva scris pe hârtie, la ceva practic.

Cum vă imaginați voi afacerea ideală și de ce? Lăsați-mi un comentariu în secțiunea specială de mai jos.

Acest articol a fost scris pentru Super Blog.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

One thought on “Sală de sport a la Nebunelu’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code