O masă bună de la fermierii români începe cu Băcănia Tei

Pe timp de pandemie (și nu numai) încurajez achiziționarea de produse de la fermierii români. Dacă vreți alimente hrănitoare și de înaltă calitate, recomand Băcănia Tei pentru asta, deoarece calitatea înseamnă mai mult decât aromă și prospețime. Înseamnă că legumele și fructele au fost crescute în armonie cu mediul natural.

Deoarece sunt fan clătite, din coșul meu de cumpărături nu au lipsit dulcețurile. Puteți găsi mai jos o poză cu mine – total extenuat – după ce am făcut o serie de clătite.

Am ales să umplu clătitele cu dulcegărie de caise, magiun moldovenesc cu nucă sau dulceață de nuci verzi. Acum fiecare cu ce are, sau după gusturi. Gusturile nu se discută! (oare?!) V-aș fi arătat un filmuleț cu mine mâncând clătite, dar din păcate nu  au rezistat prea mult.

Drept bonus mi-am adăugat în coș și Zacuscă naturală de Pleurotus. De regulă folosesc Pleurotus la ciorba de burtă vegetariană sau fac snițele de post din ele. Am zis să încerc și zacusca, să văd ce gust are.

Pentru soția mea am adăugat Miere de Tei și o sticlă de Nectar de caise ecologice. Mierea va fi folosită pentru îndulcirea ceaiurilor, pe când nectarul de caise nu a rezistat – a fost savurat pe îndelete, dar în același timp pe nerăsuflate. Nu știu dacă mă înțelegeți, dar a fost grozav!

fermierii români - Bacania tei - nectar de caise ecologice

Referitor la nectarul de caise, mi s-a părut poate puțin ciudată combinația de caise cu mere, dar revin asupra faptului că a fost incredibil de bun.

Oricât de mult mi-ar plăcea să scriu o rețetă pentru clătite sau pentru ciorba de burtă vegetariană, aceasta mi-ar lua foarte mult timp. Și-n plus cred că toată lumea știe să facă clătite, nu?

Ingrediente necesare:

  1. 400 ml lapte
  2. 100 ml apă minerală
  3. 3 ouă
  4. 400-500 g făină
  5. un vârf de sare (aproximativ jumătate de linguriță)
  6. 50-100 ml de ulei (necesari pentru prăjitul clătitelor)

Și neapărat răbdare!

Mod de preparare:

Se sparg cele 3 ouă într-un bol adânc (eu unul prefer ca bolul să fie de sticlă) și se bat bine cu vârful de sare.

Se adaugă apoi treptat făina și alternativ laptele, amestecându-se cu un tel (sau un mixer – pentru leneși). Adăugăm apoi apa minerală, amestecând încontinuu până ce compoziția devine ușor apoasă – dar nu chiar. Important este să curgă compoziția de pe tel, dar mai lent.

Lăsați compoziția apoi la frigider pentru aproximativ 30-45 minute.

Dacă aveți o tigaie specială pentru clătite, este perfect. Dacă nu, puteți folosi orice tigaie de 20-28 cm – la alegerea voastră. Depinde de voi de cât de mari să fie clătitele.

Puneți puțin ulei în tigaia încinsă bine, scurgând surplusul – după ce l-ați întins pe toată suprafața tigăii. Puneți compoziția cu un polonic în așa fel încât toată suprafața tigăii să conțină compoziția anterior creată. Grosimea clătitelor o alegeți voi.

La rețeta de mai sus, mie-mi ies cam 20-25 clătite subțirele.

La final puteți adăuga dulceață, miere, gem sau orice vă trece prin minte. Combinația de banană cu cremă de ciocolată este bestială!

Voi ce produse de la fermierii români alegeți pe pandemie și de ce? Lăsați-mi un comentariu în secțiunea specială de mai jos.

Acest articol a fost scris pentru Super Blog.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code