Bradut artificial de Craciun de la e-sarbatoare
Sunt o persoană care iubește animalele de companie și de câțiva ani sunt ‘tăticul‘ a patru pisici năzdrăvane. Cel mai mare pisic are 6 ani, apoi 5, apoi 4, respectiv 2 ani. De 4 sau 5 ani m-am mutat împreună cu soția și pisicii în aceeași garsonieră din Ferentari și tot nu am înțeles care este faza cu pisicile și brazii de Crăciun.
Probabil că instinctul lor ‘animalic‘ îi face să se cațere în brad, dar de ce să mănânce și acele lui? Din câte știam, pisicile văd cel mai bine culorile galben, albastru și gri (deși gri-ul eu nu o consider o culoare – și nu cred că sunt singurul).
Dacă este să vorbim despre vederea pisicilor, acestea au mai multe bastonașe și mai puține conuri. Bastonașele ajută vederea în întuneric, iar conurile ajută la distingerea culorilor. Noi oamenii avem mai multe conuri, motiv pentru care vedem mai multe culori decât pisicile. Dar asta nu înseamnă că pisicile nu disting culorile, ci doar că le văd puțin mai șterse decât le vedem noi.
Oricum, nu vreau să intru prea mult în discuția aceasta despre cum vedem noi culorile și cum le văr pisicile. Probabil că acestea confundă bradul cu iarba mâței sau florile neveste’mii – cele care au ajuns să fie dărâmate și mâncate…
Pentru că suntem eco-friendly, reciclăm hârtie / carton / plastic / sticlă / uleiul folosit etc. , folosim de ani buni un brad de Craciun artificial. Dar vai, ce bahaos este atunci când îl scoatem… nici nu vă puteți închipui. Acesta este probabil motivul pentru care din 4-5 decembrie, am schimbat data de impodobire a bradului pe 23-24 decembrie.
Întâi bradul artificial trebuie să treacă de inspecția tehnică periodică (să vedem dacă are ITP-ul la zi). De regulă Johnny (băiatul cel mare face asta, dar cere și o a doua părere de la sora lui mai mică – Șirin, care are doar 2 ani).
O dată verificat ITP-ul, se eliberează o adeverință de prelungire cu încă un an și acel bradut artificial ajunge mai apoi la departamentul de ancorare și montare pe poziție. Se leagă bine cu fundițe și sfori ce vor fi mai apoi acoperite de beteală sau instalație de brad.
Se verifică apoi stabilitatea, globulețele, beteala și instalațiile de brad. Totul trebuie să fie conform pentru a asigura venirea lui Moș Crăciun.
O dată ce ITP-ul a fost făcut, ancorarea micului / marelui bradut artificial este corespunzătoare și bradutul este împodobit corespunzător, putem răsufla ușurați și ne putem odihni la baza lui. Ce dacă aven câteva crenguțe de brad dedesubt, pentru a mirosi puțin a iarnă în casă?
Anul acesta, unicul bradut artificial pe care îl avem de ani buni, cred că va fi pensionat. A trecut prin multe și ne-a încântat ani suficienți sărbătorile de iarnă. Cu ajutorul e-sarbatoare vom găsi probabil un brad de Crăciun mai stufos, mai înalt și mai durabil.
Vom vedea apoi dacă și cei patru năzdrăvani patrupezi pufoși și torcăcioși vor fi de acord cu noul aranjament de Crăciun.
Voi cum vedeți un bradut artificial și de ce? Lăsați-mi un comentariu în secțiunea special dedicată de mai jos.
Acest articol a fost scris pentru Super Blog.
Pingback: Proba 19. E-Sarbatoare… E Crăciun… E Poveste!