Nunta de argint cu Frisomat

Despre Frisomat mi-am permis să scriu și în trecut, dar astăzi este o ocazie mai specială. Anul acesta se împlinesc 25 de ani de Frisomat în România.

Povestea Frisomat a luat naștere în Piatra Neamț, în anul 1996, având rădăcini româno-belgiene. O companie de construcții care acoperă întregul ciclu constructiv:

  1. Proiectează
  2. Produce
  3. Livrează și
  4. Construiește / montează hale metalice .

Parteneriatul cu Frisomat este exact ca o căsnicie, o căsnicie ce durează de 25 de ani. Având la activ peste 974 de hale metalice, acoperind peste 982 000 m2 și având ca parteneri peste 869 de antreprenori din România.

Și ca orice căsnicie, relația trebuie să fie una stabilă. Exact cum cei de la Frisomat realizează structuri metalice din oțel laminat la rece, ceea ce consumă cu 30% mai puțin oțel, dar fiind structuri la fel de rezistente ți sustenabile… sau cum Frisomat se folosește de panouri solare pentru a reduce la jumătate energia consumată. În plus oțelul este 100% reciclabil.

Începând cu anul 1978 compania Frisomat a construit peste 40 000 de hale metalice la nivel mondial. Compania are filiale în 14 țări.

În cazul Frisomat putem vorbi de fapt despre Nunta de oțel.

Dar am vorbit suficient despre relația stabilă și de durată pe care o are Frisomat în România, este timpul să scoatem la iveală antreprenorul din noi.

Trebuie să pornim la drum cu o idee pe care să o punem în aplicare și putem facec asta prin a cere un calcul de hală metalică. Ce mai trebuie să știți este faptul că puteți opta și pentru construirea unei hale metalice din fonduri Europene. Asta ar simplifica mult mai mult procesul!

Puteți opta pentru o hală de producție, o sală de sport, o florărie, un supermarket, un loc de joacă sau de ce nu, poate chiar și o cramă. Cerul este limita!

Foarte ofertantă compania Frisomat, dar aș prefera ca astăzi să mă gândesc la ceva durabil și care să nu implice alimente perisabile. Aș elimina deci din start florăria și supermarketul. Un loc de joacă și o sală de sport am mai tot făcut. Ar mai rămâne deci o hală de producție sau o cramă.

Cum nu cunosc foarte multe despre vinuri, cel mai probabil o să mă axez pe o hală de producție. Dar în afară de panică, nu prea produc eu altceva…

Facem deci acest joc de imaginație cum că Nebunelul – în câțiva ani – va alege să producă ceva și are nevoie de o hală de producție.

Voi apela deci la un consultant FrisoMat care mă va îndruma și ajuta pentru a lua cele mai bune decizii cu privire la viitoarea mea afacere.

Gata, știu! Voi face o hală pentru industria reciclării. M-am hotărât!

O să am nevoie de un teren măricel, câteva dube cu care să transport materialele ce trebuiesc reciclate și câțiva angajați împărțiți pe departamente.

Asta nu înseamnă că eu nu voi pune osul la treabă. Și eu mă voi ‘murdări‘ pe mâini și voi ajuta la colectarea selectivă a deșeurilor sau materialelor aduse.

Șiu astfel că îmi voi aduce aportul în a salva planeta, sau cel puțin a o face să mai existe până voi avea strănepoți.

Ar trebui poate cu toții să contribuim la salvarea planetei!

Și cum halele de la FrisoMat se pot folosi de panouri solare (fotovoltaice) pentru a genera curent, voi contribui cu atât mai mult la asta. Cel mai interesant ar fi să reușesc să produc mai multă energie decât consum.

Nu are rost să o mai lungesc acum, deoarece planul de afaceri este aproape gata și știu că mă pot baza pe FrisoMat și peste câțiva zeci de ani buni.

Voi ce idee de afacere aveți în minte și cum plănuiți să o puneți în aplicare? Lăsați-ne un comentariu în secțiunea special dedicată de mai jos.

Acest articol a fost scris pentru Spring Super Blog 2021 .

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

One thought on “Nunta de argint cu Frisomat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code