Librarul cu papion poți fi chiar tu!

Să tot fie ani buni de când nu am mai technoredactat o carte. Technoredactor a fost prima mea meserie adevărată, pe care am învățat-o la o editură micuță din București. Tocmai de aceea pot spune că librarul cu papion peți fi chiar tu, sau de ce nu… pot fi și eu, sau oricare dintre noi.

De curând Dumnezeu m-a binecuvântat cu un suflet mic ce-mi seamănă – sau cel puțin așa îmi place mie să cred. Și acelui suflet mic îi citesc aproape zilnic! Nu trebuie să fie despre un subiect anume – momentan ne acomodăm reciproc cu viața de după naștere și citim cărți cu și despre bebeluși.

Cert este că pentru atunci când o să crească mai mare, am găsit o sumedenie de povești pentru copii pe Librarul Cu Papion. O sumedenie de cărți cu coperți plăcut colorate și cu un conțiut pe măsură.

Făcând astfel o paralelă puțin ciudată, abia aștept să aflu cum Micul raton nu mai are nevoie de scutec… dar bestiuța este încă mică pentru așa ceva. Probabil o să aflăm împreună că putem face și la oliță sau mai știu eu ce secrete nedescoperite încă de mine.

Cert este că mă bucur de această perioadă alături de copilul meu! Îi mulțumesc Statului Român pentru cele 5 zile libere plătite pe care mi le-a acordat pentru acest lucru. Mai plusează și cu alte 10 zile libere plătite acordate în urma cursului de puericultură și mă bucur deci de 3 săptămâni de schimbat scutece și citit zilnic.

librarul cu papion zboară cu avionul

Am descoperit o lume nouă pentru mine, cea a poveștilor! O lume în care – la fel ca Librarul cu Papion – putem zbura (cel puțin cu mintea sau gândul) oriunde ne dorim, în ciuda barierelor impuse de pandemie.

Copilăria este o perioadă frumoasă, sau cel puțin așa ar trebui să fie. Și cel puțin ar trebui să facem absolut tot posibilul pentru copiii noștri să aibă o copilărie frumoasă, chiar dacă poate a noastră nu a fost așa. Eu unul cam așa văd totul acum, pentru că nu mai există niciun alt univers în lumea mea, decât ce în care-mi fac copilul fericit.

Zilele trecute citeam ‘împreună‘ în timp ce dormea pe pieptul meu și în somn, mi-a zâmbit! Culmea este că ceea ce citeam chiar avea legătură cu ceva ce se întâmplase recent cu mica mea bestiuță,

Deci nu privați copiii de citit! Până când vor învăța ei să citească, citiți-le voi! Rupeți-vă 10-15 minute în fiecare zi / seară – chiar și după o zi lungă și / sau obositoare de muncă – pentru a le citi copiilor voștri!

După cum spuneam… Librarul cu papion poți fi chiar tu, sau eu, sau oricine își dorește asta. Într-un final suntem și noi niște copiii, doar că mai mari!

Acest articol a fost scris pentru Spring Super Blog 2021.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code