O seara normala pe timp de COVID19 (partea a II-a)

Cum tanti Nuți a ieșit din schemă, mai am încă patru jucători de scos de la masă. Drăguță a fost reacția lui tanti Nuți, care s-a ridicat demnă de la masă și a fugit pe balcon să fumeze o țigară.

Tanti Nuți era o femeie pe la vreo 55 de ani, destul de c(r)ochetă. Oare cum le va putea spune nepoților că nu le va mai face prăjiturele de acum înainte? Se întoarce de pe balcon și își reia locul la masă pentru a vedea cum va continua meciul.

Vreo câteva mâini am stat potolit și am mers numai la sigur, adică doar dacă porneam din start cu o pereche sau cărți de la 10 în sus. Nubitu ne studiază pe fiecare în parte și reușește să-mi fure o mână. Mă decid deci să joc safe o perioadă, cât să îmi revin. Acum bătălia se cam dădea între Nea Titi și Relu.

Mă trezesc din gândurile mele când îl aud pe Nea Titi că zice un „all in” sec și mă uit pe masă. Două dame, un 3 și un 7. În mintea mea deja se făceau combinări de n luate câte k și mă întrebam dacă Relu o să se bage sau nu. Erau doar ei doi acum, Nubitu s-a aruncat. Relu stă și ezită puțin, dar dă „call„. Se întoarce ultima carte – un 6. Mă întrebam ce cărți o fi avut Nubitu și Cătă, eu știam sigur că aș fi putut avea o chintă mică cu un 4 și un 5 în mână – dar era prea riscant. De culoare nu prea ieșea…

Nea Titi întoarce cărțile: o damă și un șeptar. Bun, deci a scos de-o „casă plină„.

Relu aruncă – de nervi probabil – cărțile și nu vrea să ne arate ce a avut. De curiozitate o rugăm pe Tanti Doina să ne arate ce cărți a avut Relu, dar ne-a refuzat. Se ridică de la masă și îl amenință pe ‘Nea Titi spunându-i că are în portbagaj niște saci mari de gunoi și un ferăstrău în drumul său spre ușă. Cred că Relu se uitase mult prea mult la „Umbre” pe Hbo.

La masă se lăsă o liniște deplină, spartă de vocea Arbitrului: „Continuăm?„. Continuăm! Ce să facem? Dacă tot am intrat în horă, hai să jucăm până la capăt.

‘Nea Titi deja începe să devină mai vorbăreț și se tot bagă în seamă cu Cătă. Se tot uita la „stack-ul” meu și a lui Nubitu și îmi dau seama că plănuia să scoată pe unul dintre noi. Cred că voia să facă front comun cu Cătă, dar nu îi prea ieșea.

Asta este! Mai suntem doar 4 jucători la masă și fiecare dintre noi putem lua potul cel mare. Să nu uit de cei 10% ai Arbitrului.

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca a tare.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Un comentariu la „O seara normala pe timp de COVID19 (partea a II-a)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code