Carantinelu – episod pilot

Numele meu este Ionel Caranti și sunt român get-beget. Aici este totuși discutabil, mama fiind o simplă femeie de la țară al cărui nume este Maria-Ioana Apopii, iar tatăl fiind un medic italian Giovani Caranti. Tata a cunoscut-o pe mama pe vremea când a venit în sătucul nostru să facă voluntariat, noi neavând un medic în sat. Mama – ați ghicit! Fată de preot!

Întâmplarea fericită este că ei doi s-au cunoscut la cabinetul medical și dupâ câteva luni de curtat, a reușit italianul să facă o casă cu tot cu curte, pavaj etc și după alte nouă luni am apărut eu pe lume. Ce este trist și realizez abia acum – la frumoasa vârstă de 17 ani – este că am tot văzut cum medicii români pleacă în alte țări, pe când medicii din afară fac voluntariat sau ajung până la urmă să fie plătiți de statul român pentru a rămâne aici, în România.

După vreo 5 ani de la căsătoria lui Giovani cu mama, a obținut cetățenia română. Îmi aduc și acum aminte cum a venit el super fericit de la birt și o tot striga pe mama prin casă: „Joanna! Joanna! Am brimit getățenia română!”. Aveam vreo 4 ani jumătate pe atunci și mă jucam în curte. Mă învățase mama cum să pun răsaduri. Săpam în spatele micii noastre grădini.

Prietenii îmi spun Nelu, nu știu de ce… Caranti Nelu! A vrut mama neapărat să am și un nume de sfânt și s-a gândit că Ion e prea scurt, așa că m-a alintat de mic: Ionel! Și așa m-a și botezat.

Întâmplarea nefericită face să mă destăinui în fața voastră când umanitatea a fost lovită de un virus necruțător denumit Covid 19 sau Coronavirus. Povestea mea până la această vârstă nu este chiar atât de importantă pe cât este aceea de acum, din aceste vremuri de restriște.

Orice ar fi, nu suntem singuri și nici singurii care am trecut și vom trece prin asta, deci fruntea sus și să mergem înainte. În fond și la urma urmei, străbunicii noștri au fost în războaie și nu au fost nevoiți să stea în case pentru a salva omenirea!

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Un comentariu la „Carantinelu – episod pilot

  • martie 26, 2020 la 23:14
    Permalink

    Carantinelu – italiano vero. vezi ca nu sunt la moda italienii in perioada asta :))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code