O seară normală pe timp de COVID19 (partea a III-a)

În cazul în care ați pierdut episodul anterior, îl puteți citi aici.

Aceeași masă, patru jucători (‘Nea Titi, Nubitu, Cătă și eu) și o miză din ce în ce mai mare… Cum altfel să ne omorâm timpul pe pandemia cu Covid19? Simt cum tensiunea începe să crească, la fel ca și small și big blind-urile.

‘Nea Titi a început să-mi placă așa vorbăreț cum este. Cum stă el și analizează fiecare mână în parte și ‘ne citește‘ el pe noi… „Dacă aveam și dacă nu aveam, dar tu sau voi aveați, nu mi se bulea norocul…” – asta citând din filosofi încă în viață.

Dar asta este și-mi vine în sfârșit o mână mai bunicică, un as de spade și-o damă de inimă roșie. Mă uit la tani Nuți, fără să îmi dau seama! Cum stătea ea cuminte să vadă finalul meciului fără a scoate o vorbă. Din când în când se mai repezea pe balcon și trăgea câte o pipă din țigările ei slim… ‘Nea Titi tot vorbăreț: „Hai că mai iau și mâna asta!” zise el.

Dat fiind că plătisem big blind-ul, zic să merg mai departe orice ar fi! Văd cărțile din flop: șeptar de inimă neagră, damă de treflă, trei de caro. Ce poate să aibă oare ‘Nea Titi? 2 Ași? 2 Popi? Un as și-un Popă? (că vorba aceea, de Popă oricum nu scăpăm și avem nevoie de el de cel puțin o dată în viață) Aveam doar o pereche de dame și nici măcar nu știam dacă sunt dame bine sau nu. Nubitu joacă la sigur și se aruncă în momentul în care îl vede pe ‘Nea Titi că plusează.

Small Blind Cătă se aruncă și el și rămân doar eu cu ‘Nea Titi. Plătesc masa, raise-ul nefiind unul considerabil de mare, dar nici insignifiant. Următoarea carte: trei de inimă neagră. Mă liniștesc puțin, gândindu-mă că am două perechi. Dar dacă ‘Nea Titi are în mână o pereche de Ași sau de Popi? Mă face!

Parcă-l și văd pe ‘Nea Titi cum plusează și mână asta și nu apuc să termin gândul bine cu îl aud cum mă întreabă: „Cam cât ai tu acolo? Să tot fie vreo 3000, 3 mii și ceva? Eu am aproape 4000! All in!„.

Acel moment când simt cum mă trec toate căldurile, dar vreau să văd mâna lui ‘Nea Titi. Ne apucăm să ne numărăm jetoanele, și eram lipsă vreo 250 față de ale lui, dar… plătesc. As de romb! Și-l văd pe ‘Nea Titi cum se schimbă la față. Arătăm cărțile! ‘Nea Titi avea damă și șeptar în mână – două perechi. Eu termin cu 2 perechi de As și Dame,

Bă nu ai cum mă, la ultima carte! Nu ai cum!” și începe ‘Nea Titi să înjure de mama focului. „Cât noroc să ai?” continuă el. Se ridică apoi de la masă și-mi spune că nu va mai juca niciodată cu mine la masă.

Presiunea nu mai este chiar atât de mare, mai sunt încă doi jucători ce preferă să joace la sigur… și mai sunt eu, cel care – conform spuselor lui ‘Nea Titi – am noroc cu carul.

Nici nu trecu mai mult de 5 minute de când se ridicase ‘Nea Titi de la masă că îl vedem cum scoate dintr-un buzunar de la geacă o cutie cu măști chirurgicale, încercând să mai facă buy-in la câteva jetoane pentru încă o mână. Arbitrul se opune vehement și îi roagă pe cei doi bodyguarzi să îl escorteze pe ‘Nea Titi afară din clădire pe motiv că ne strică feng-shui-ul.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

2 comentarii la „O seară normală pe timp de COVID19 (partea a III-a)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code