Un colțișor numai al meu

După cum v-ați lămurit deja, îmi place să scriu. Dar nu pot scrie chiar așa orișicum, ci am nevoie de anumite condiții prielnice pentru asta… un colțișor numai al meu.

Înainte de a-mi aranja acel colțișor numai al meu, m-am folosit de FAVI.ro și am ales un birou corespunzător, pe barosăneală .

Nici asta nu a fost însă o misiune simplă, având 4 pisici simandicoase alături de care am fost nevoit să muncesc. Mai exact colâișorul meu de scris s-a transformat în colâișorul nostru de joacă și relaxare.

Știu că pare ciudat că spun joacă și relaxare, deoarece nu iau scrisul în joacă, dar… îl iau ca pe o relaxare. Mi s-a spus de multe ori că am capacitatea de a scrie foare bine despre nimic fără a mă repeta nici măcar o dată. Un exemplu puteți citi aici.

Tot în acel articol puteți vedea în poza una dintre pisici cum mă ajuta la scris.

Ce anume trebuie să aibă biroul ideal?

  • Înălțimea corespunzătoare, sau înălțimea să fie reglabilă.
  • Spațiu de depozitare (sertar sau dulap și eventual ceva rafturi).
  • Să fie lung – în așa fel încât să pot pune cel puțin 1 monitor de 24”, ideal 2 monitoare de minim 24″ și o imprimantă pe lângă laptop.

un colțișor numai al meu - favi.ro

Cât timp pisicii mei sunt fericiți și au unde să stea, eu pot scrie liniștit. Un exemplu poate fi văzut mai jos.

Cât timp cele două fete se joacă în spațiul pentru depozitare cărți, eu pot scrie liniștit despre orice și oriunde vrea să mă poarte gândul și mintea. Cam exact cum fac în clipa de față.

Biroul ideal ar fi însă cel de mai jos: suficient de spațios în așa fel încât să aibă loc 3 monitoare, un mousepad lung de 900 mm , lat de 400 mm și eventual loc pentru o imprimantă A4 minim, dacă nu chiar o imprimantă A3. Dacă am spațiu și pentru câteva foi printate, loc pentru telefon, suport pentru căști sau suport pentru un pahar cu suc ar fi un bonus bine venit.

Este mai greu atunci când improvizezi un birou în pat, așa cum a făcut unul dintre pisicii mei – Lucky. Ce este cel mai important este faptul că el se descurcă și în cele mai aprige situații și-și duce task-ul la bun sfârșit.

Lucky muncind - instalând Windows 10

Totuși pe lângă caracteristicile menționate de mine ar fi bine să nu fim egoiști și să ne gândim la viitor. Spre exemplu biroul ales de mine ar trebui să poată fi folosit și de soția mea, sau pe viitor – cine știe – de copilul / copiii mei. Tocmai de aceea am menționat ca biroul să fie reglabil. În aceeași măsură poate fi vorba despre o masă reglabilă ce se poate transforma și într-o măsuță pentru copii șamd.

Cel mai important este că motorul de căutare favi.ro m-a ajutat să găsesc cel mai ușor soluții pentru a-mi amenaja un colțișor numai al meu – chiar dacă nu este în totalitate al meu, ci este împărțit uneori cu cei patru ‘copii’ patrupezi sau cu soția.

Cum arată colțul vostru de rai sau locul în care scrieți / munciți? După ce caracteristici vă uitați atunci când alegeți mobila de birou? Dacă am omis ceva, aștept sfaturile voastre în secțiunea de comentarii de mai jos. 

*Acest articol a fost scris pentru SuperBlog – toamnă 2020 .

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

One thought on “Un colțișor numai al meu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code