Pagini goale… oare?

De câte ori vi s-a întâmplat să nu știți despre ce să scrieți? Fie un eseu, fie un referat sau poate chiar o temă de licență… Eu unul pățesc zilnic asta când deschid laptopul și implicit pagina de administrare a blogului.

Îmi aprind o cafea și beau o tigară (nu țigare) și mă uit la monitor cu ochi mici de chinez. văd doar pagini goale și zero idei. Și știți ce este ciudat? Faptul că seara am o grămadă de idei în minte. Toate astea fix atunci când am laptopul închis.

Cândva puteam să scriu despre aproape orice. De ce spun aproape orice? Deoarece nu scriam niciodată despre ceva ce mi-ar fi încălcat principiile morale sau etice. Astăzi nu știu cât de valabilă mai este această regulă.

Și ce fac totuși cu acest lapsus pe care îl am zilnic? De cele mai multe ori scriu pornind de la o poză. Sau poate caut să scriu ceva amuzant din viața mea. Sau caut vreo lecție de viață din care să transmit ceva. Sau vreo părere proprie cu privire la ceva, dar nu prea-mi place să fac nici asta. Aș fi doar încă un român care știe de toate despre tot. Un simplu părerolog cum ar spune prietenul meu, Răzvan.

E normal, doar românul se pricepe la orice și poate la nimic. Oricine poate să scrie despre orice, dar important este cum face asta. Mă uit și număr cuvintele. Îmi dau seama că acest articol aproape că se apropie de final și-mi dau seama că într-adevăr pot să scriu despre orice, pornind de la niște pagini goale.

Aproape că am terminat și mi-am atins țelul. Pornind de la nimic am așternut câteva gânduri pe câteva rânduri. Câți dintre voi se pot lăuda cu asta? Dar poate că nici măcar nu este ceva de lăudat…

Când eram în liceu, aveam o vorbă: „Dacă mă superi, te pot înjura cel putin 3 ore fără a mă repeta nici măcar o dată!„. Sunt curios dacă astăzi pot face același lucru când vine vorba despre scris.

Iar tu, cel care citești acum acest articol, ce părere ai? Mai există speranță? Pot face ceva din niște simple pagini goale?

Aștept părerea ta în secțiunea de comentarii de mai jos. Poate că totuși mai există speranță!

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

3 comentarii la „Pagini goale… oare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code