Black Friday la sănătate

Cu toții suntem familiarizați cu conceptul de reduceri, dar nu știu câti dintre voi s-au bucurat de Black Friday la sănătate. Trăim vremuri grele de când cu Covid-19 și din câte știu de la bunici, cea mai bună apărare este prevenția.

Acum ceva timp am aflat de Farmacia la Preț Mic, un partener nelipsit pe perioada sezonului rece. Mi-ar plăcea totodată să vă împărtășesc câteva din secretele cu ajutorul cărora trec cu bine peste sezonul toamnă-iarnă de regulă, iată mai jos deci listă cu cele mai importante 8 vitamine / medicamente / produse (plus alte câteva) pentru mine sau familia mea .

Vitamina B6 (+ Magneziu)

De cele mai multe ori se poate regăsi în combinație cu Magneziu. Fie că este vorba despre pliculețe solubile, orosolubile sau comprimate filmate, cele 2 vitamine merg mână în mână. Magneziul ajută la buna funcționare a inimii, rinichilor și a creierului, iar vitamina B6 ajută șa absorbția magneziului în organism.

Printre simptomele deficitului de magneziu voi aminti următoarele: agitație, anxietate, bătăi neregulate ale inimii.

Vitamina C

Nu poate lipsi din lista de medicamente pentru toamnă-iarnă, fiind un foarte bun antioxidant ce ajută și la asimilarea fierului de către organism. Printre alte beneficii pot enumera și reglarea nivelului glicemiei și al colesterolului, cât și faptul că împiedică depunerea grăsimilor la nivelul ficatului. Pentru o asimilare mai rapidă, recomand vitamina C de 1000 mg efervescentă.

Sau dacă nu sunteți adepții pastilelor, puteți asimila Vitamina C din citrice (grepfruit, portocale, lămâi etc.). O limonadă cu miere nu strică nici vara, nici iarna!

Vitamina D3

Deoarece corpul de regulă absoarbe vitamina D din expunerea corpului la soare, toamna și iarna acest lucru nu prea este posibil. Un supliment alimentar de acest gen ajută la absorbția normală a calciului li a fosforului, menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge, funcționarea normală a sistemului imunitar, cât și menținerea funcției normale a sistemului muscular.

Omega 3

Furnizează acizii grași polinesaturați, indispensabili funcționării sănătoase a inimii; crește rezistența organismului și stimulează vitalitatea intelectuală. În timp s-a dovdit științific că femeile care consumă zilnic acizi grași Omega 3 prezintă un risc cu 25% mai mic al apariției cancerului de sân.

Tot la Omega 3 – dacă sunteți sătui de pastile, cel mai bine ar merge un unei de pește, cum este cel de ma Moller’s. Mi-ar plăcea să am discount la produsele Moller’s de Black Friday la Farmacia la Pret Mic. Este unul dintre cele mai bune produse pe care le recomand deoarece conține implicit vitamina A, vitamina D și vitamina E. Deoarece am menționat anterior vitamina D și beneficiile acesteia, aș dori să analizăm puțin și beneficiile pe care ni le pot da vitaminele A și E.

Vitamina A contribuie la funcționarea normală a inimii și a sistemului imunitar, la menținerea vederii normale și la menținerea sănătății pielii cât și a membranelor mucoase.

Vitamina E contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Spre deosebire de anumite pastile cu Omega 3, uleiul de pește nu mi-a lăsat acel gust ciudat în gură după administrare.

Zinc

Se găsește de regulă în combinație cu Magneziu și Calciu și poate fi utilizat pentru tratarea anumitor boli de nutriție. Ajută la creșterea imunității organismului, în efortul fizic și psihic. Ideal pentru deficiențele de calciu, magneziu și zinc ce apar în tetanie, spasmofilie, hipoparatiroidism sau osteoporoză.

Carmol

Nu, nu am zis formol, ci Carmol. Acesta este ideal pentru frecție (nu la picior de lemn, clar) și are efect de tonic local. Efectul său este calmant și reconfortant. Între frecție cu spirt și oțet sau frecție cu Carmol, prefer cea cu Carmol oricând.

Spirt

Doar dacă cumva Carmolul nu-și face treaba, prefer să folosesc spirt în combinație cu oțet pentru a scădea febra. Spre norocul meu nu am mai avut febră de foarte mult timp și nici nu mi-aș dori să am prea curând. Șosete înmuiate în spirt și oțet sau un prosop udat cu spirt și oțet sunt remediul ideal pentru scăderea febrei.

Paracetamol

Nu sunf fan Paracetamol Sinus. Mi se pare că face același lucru ca și paracetamolul normal, doar că este mai scump. Ideal pentru cefalee (dureri de cap), artralgii (dureri articulare), lombalgii (dureri de spate), dureri dentare sau cele menstruale. Poate ajuta și ca tratament simptomatic al febrei.

Țin să menționez faptul că nu sunt doctor, tocmai de aceea este mult mai bine să consultați medicul de familie înainte de a lua oricare dintre medicamentele sau produsele de mai sus. Ceea ce mie-mi face bine, poate nu este benefic și pentru voi. Verificați deci să nu fiți alergici la componentele sau chiar la pastilele / produsele mai sus amintite.

Mai multe beneficii despre Farmacia le preț mic puteți vedea în clipul de mai jos.

Voi cum vedeți o zi de Black Friday la sănătate? Ce fel de medicamente / produse nu vă lipsesc în anotimpul rece? Lăsați un comentariu în căsuța de mai jos.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog – toamnă 2020 .

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Un comentariu la „Black Friday la sănătate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code