O seară normală pe timp de COVID19 (partea a IV-a)

Seara de poker continua în ritm alert, Nebunelul tocmai luase o super mână (citiți partea a III-a) și îl pulverizare se Nea Titi de la masă. Cătă și eu, Nubitu, aveam jetoane puține, astfel că trebuia să intrăm în joc, că altfel ne curățam doar plătind masa.

Nebunelul, pentru că oricum își permitea, a ridicat miza înainte ca dealerul să pună cărți pe masă. Eu aveam în mână o pereche de 5, de romb și inimă neagră… Nu prea mă avantaja raise-ul, dar am decis să risc și am plătit. La fel a făcut și Cătă. Nebunelul ne studia cu jind, eu eram destul de concentrat, iar Cătă părea vizibil stresat… Observasem și eu că nu prea avea nici el cărți bune… Dar să vedem reacțiile după ce pune dealerul prima mână.

Dealerul arde prima carte și pune alte trei cărți pe masă. K de inimă roșie, 7 de romb și 3 de treflă. Nebunelul plusa oricum, că „juca doar din grăsimi„, iar Cătă părea la fel de crispat ca și la început… Doar că nici eu nu aveam nimic momentan. Mă spulbera oricine avea 7 sau K.

Următoarea carte este un 3 de inimă roșie. Nu mă ajuta deloc, cine are două perechi sau doi 3 în mână mă bate clar. Îl văd pe Cătă că pluseaza, ridică miza destul de mult, raportat la stilul lui de joc. Nebunelul plătește și atât, iar eu trebuie să mă hotărăsc repede ce o să fac. Suspectez că Nebu’ nu are mare lucru, dar își permite doar să joace. La cum a plusat Cătă, ori are doi treiari în mână, ori are treiar și șeptar. Dacă avea popă nu stătea așa crispat, la început.

Decid să mă risc și plătesc și eu masa. Intră un 5, iar în momentul ăsta eu aveam 3 bucăți în mână. Nu erau cărți de chintă sau culoare pe masă, era aproape imposibil să aibă cineva full house, că n-ar fi jucat așa. Nu am prea înțeles de ce a ridicat Nebunelul miza, că până acum doar a plătit și a observat. Eu nu am dat raise, că mi-era că îl sperii pe Cătă, iar scopul era să-i iau banii. Amândoi am plătit ce a ridicat Nebu’ și atât.

Am câștigat masa, deși m-au cam trecut apele până când a intrat cinciarul, deja mă și gândeam cum urma să ud cactusul mai rar în următoarea perioadă și probabil că iar ajungeam să muncesc cu ziua. Am strâns în mâna asta niște jetoane însă, pot să mai joc câteva mâini bune!

Mă uitam la Cătă, cred că dacă nu câștigă nimic, în trei mâini nu mai are bani de stat la masă.

Doamna Doina ne întrerupe și ne roagă să facem o mică pauză, până aerisește. Ies cu Nebunelul pe balcon și sorbim amândoi din paharele de coniac. Se uită amuzat la mine și-mi spune „trebuia să plusezi și tu, dacă măreai, cel care pierdea dintre voi doi părăsea masa!” Înțelesesem bine semnalul, jucase doar așa, să ne scoată pe unul dintre noi. Asta înseamnă să fii mafiot, vorba lui Giovani.

Articolul e scris de către Răzvan, de la NouașNouă XP. Când am făcut articolul cu 100 de idei pentru articole de blog nu m-am gândit la poker imaginar, dar aș putea să actualizez lista.

Un comentariu la „O seară normală pe timp de COVID19 (partea a IV-a)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code