Cum imi petrec timpul in ultima perioada? Prin joaca!

Pentru că oamenii mari sunt și ei copii… și aceștia se pot exterioriza prin joaca. Este puțin cam greu să găsesc jocuri pe care să le joc cu nevastă’mea, mai ales că ea este foarte ofticoasă, dar am căzut la pace până la urmă. Iată deci cum ne petrecem serile – după ce terminăm programul de lucru. Menționez faptul că lucrăm de acasă și după terminarea programului chiar simțim nevoia să ne relaxăm cumva.

Seara de poker

Pentru o persoană care nu prea știe poker, a bătut nevastă’mea la mine câteva seri la rând. Nici la fasole nu bate așa cum mă bate pe mine la poker. De regulă se întâmplă ca sâmbăta seara să jucăm poker, alături de un pahar de vin proaspăt cules din vie, ținut la rece în pivniță (debara).

joaca poker

Seara de Activity

Duminica este seara de Activity, care deși nu este un joc pentru 2 persoane, noi îl jucăm așa. Astfel reușim să ne antrenăm pentru clipele când vom ieși din această auto-izolare și perioadă de criză. Vom juca apoi cu prietenii sau nașii noștri, având deja antrenament. Suntem foarte amuzanți amandoi când vine vorba despre mimă, iar despre talentul la desen nu pot spune mare lucru… suntem ‘talentați‘ și la acest capitol. De ce ne place Activity? Pentru că putem dezvolta 3 calități în același timp: vorbit, mimat și desenat.

prin joaca - activity

Seara de remi

Lunea este seara de remi. Dacă vă închipuiți că și aici scap, vă înșelați amarnic. Ori are nevastă’mea un noroc fantastic, ori sunt eu praf la orice joc. De fapt cred ca ma păcălește ea când calculează la final. Nu e ca și cum nu aș știi să mă etalez eu în societate!

Seara cu pisici

Marți salvăm pisicile, jucându-ne Pisicile explodate. Nici ăsta nu este un joc de două persoane, dar cum eu am multiple personalități – putem spune că jucăm în mai mulți.

prin joaca - exploding kittens

Seara de post si rugăciune

Miercurea de regulă nu ne jucăm nimic. Este seara în care prefer să mă uit la un serial pe HBO Go sau Netflix. Am deja multe seriale începute și nu am reușit să termin din ele.

netflix - the flash

Seara de jocuri retro

Seara de jocuri retro este amuzantă și ea – de regulă se întâmplă joia, asta dacă nu cumva facem schimb cu ziua de miercuri. Mi-am cumpărat acum ceva timp o mini consolă ce are 168 de jocuri vechi, pe care am legat-o la TV. Nu e cine știe ce, dar ne-am jucat Contra, Super Mario, Turtles Ninja și altele – numai de amuzament și pentru a ne aduce aminte de copilărie.

prin joaca - mini consola jocuri

Seara de puzzle

Aceasta cred că este seara preferată a neveste’mii. A dezvoltat o pasiune pentru puzzle-uri, de când a descoperit eToys . (Apropo de asta, vă puteți bucura de 5% reducere la prima comandă, aplicând codul REDUCERE5) eToys este magazinul de jucării online care îți aduce cele mai noi jucării originale de la branduri cunoscute și nu numai.

Avem acasă deja o întreagă colecție de puzzle-uri, aproape toate înrămate. Ore întregi de pus piesă cu piesă până când poza finală a fost gata. E și mai amuzant când ai 4 copii patrupezi, toți năzdrăvani. Dar avem ajutor de nădejde din partea lor. Mai jos este doar un mix exemplu.

prin joaca - puzzle Monalisa

Aici este un subiect foarte delicat, mai ales când ai ajutoare ce se aleargă prin casă și ne mai dărâmă piesele. Îmi aduc aminte că unul dintre puzzle-uri l-am refăcut zile în șir până când ne-am gândit să îl acoperim cu ceva și sa-l prindem apoi cu cârlige și cleme.

prin joaca - puzzle Monalisa si pisica

După ce terminăm câte un puzzle, depinde de complexitate sau frumusețea lui, ne place să îl lipim și mai apoi să îl înrămăm. Avem deja o colecție impresionantă de peste 10 puzzle-uri, începând cu 500 piese – până la 1500. Am zis să nu ducem încă jocul mai sus de 2000 de piese, pentru că nici nu avem spațiu – momentan – și nici nu ne considerăm pregătiți.

prin joaca - puzzle Monalisa inramat

Bonus

Pe parcurusl zilei mă mai joc și cu câte un fidget spinner. Îmi place că îl pot folosi oricând și la orice oră. Tot din aceeași categorie pot adăuga și darts-ul. Avem atât unul cu capuri magnetice, cât și unul cu display electronic și vârfuri din plastic. Asta nu înseamnă că peretele fals nu a avut de suferit.

prin joaca - darts electronic

Mă repet: știu că și oamenii mari (adulții) au o parte copilăroasă și se pot juca în mai multe feluri, important este să nu o închidem undeva. Să nu o îngrădim pentru că în momentul în care vom avea copii (asta pentru cei care nu au deja), vom avea mare nevoie de ea. Și mi-e frică de asta. Mi-e frică pentru simplul fapt că o să caut scuze să cumpăr copiilor mei jocuri sau jucării, când de fapt le voi cumpăra în mod clar și pentru mine.

Voi cum omorâți timpul și cum vă jucați în aceste zile? Puteți să împărtășiți cu noi modurile voastre de joc în secțiunea de comentarii de mai jos.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

2 comentarii la „Cum imi petrec timpul in ultima perioada? Prin joaca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code