Cum ne putem proteja dispozitivele mobile cu succes

Încă de pe vremea când mi-am achiziționat primul telefon mobil, mi-a plăcut să am grijă de dispozitivele mobile achiziționate mai apoi. Acum nu pot spune că am fost samsar de telefoane mobile, pentru că nu este frumos… dar în momentul în care mă plictiseam de un telefon, îl vindeam și cumpăram un altul.

Mai apoi a venit pasiunea pentru a restaura și / sau repara telefoene mobile / tablete / calculatoare / laptopuri / imprimante șamd. Dar hai să ne concentrăm totuși pe dispozitivele mobile și cum putem să le protejăm în timp.

Sunt husele pentru telefoane un must-have?

Da, sunt! Fie că discutăm de un simplu bumper case de silicon, sau de o husă / carcasă full cover, este important să avem așa ceva. Astfel telefonul poate fi protejat la colțuri sau pe una / toate părțile de lovituri și se poate evita ciobirea telefonului mobil.

Am văzut cu ușurință diferența între un bumper case de plastic de 5-10 lei și un bumper case de silicon de 35-50 lei. Atât din punctul de vedere al grip-ului (să nu alunece) cât și din punctul de vedere al rezistenței la șocuri. Carcasa de plastic s-a spart la prima căzătură. Nu a fost și cazul husei de silicon…

BrandGSM carcasa pentru dispozitivele mobile

Folia de sticlă

Dacă nu am optat pentru o husă full cover 360o, atunci în mod cert vom avea nevoie și de o folie de sticlă. Eu unul prefer foliile de tip full glue on, deoarece am observat diferența între o folie de sticlă de sub sau maxim 10 lei și una de 50-100 lei. Ideea este că și aici trebuie să verificăm grosimea foliei de sticlă și eventual să citim review-urile, înainte să luăm o decizie. Cele mai problematice mi s-au părut foliile de sticlă pentru telefoanele cu ecran curbat.

Am stricat 3 folii de sticlă de 10 lei până când m-am decis să cumpăr una de 59 RON… diferența a fost că cea de 59 RON nu mi s-a spart / rupt la dezlipirea celei de-a doua folii de protecție.

Cabluri de date / încărcare – originale

Important este să folosim cabluri de date / încărcare originale. Din mai multe motive, desigur. Cel mai important este că cele originale nu se strică dupa câteva folosiri. Se pot observa diferențe între cablurile de 10 lei, puse la vânzare de către diverse magazine de tip hypermarket… și cele originale. Cele originale sunt clar din materiale de calitate, mai groase și mai durabile în timp. Acum depinde de fiecare dacă vrea să plătească 10 lei la fiecare săptămână pe un cablu, sau 50-60 lei o dată la 6 luni, sau poate chiar mai mult…

Folosiți încărcătoare originale

Și aici este discutabil, mai ales că s-au inventat și încărcătoare care pot alimenta până la 3 sau chiar mai multe dispozitive simultan… fie că ne referim aici la tablete sau dispozitive mobile. Dacă totuși folosiți astfel de încărcătoare, țineți cont că puteți micșora durata de viață a bateriei.

De când am reușit nevastă’mea să spargă touchscreen-ul unui iPhone SE nou-nouț a trebuit să iau măsuri suplimentare de protecție și pentru ea, astfel am aflat de BrandGSM. Astfel am scăpat de toate grijile, găsind toate cele necesare într-un singur loc.

Voi cum vă protejați dispozitivele mobile? Lăsați-mi un sfat sau comentariu în secțiunea de mai jos.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

2 comentarii la „Cum ne putem proteja dispozitivele mobile cu succes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code