Igiena în spațiile publice interioare cu ajutorul consumabilelor medicale

Știu, trecem prin perioade grele de când cu criza sanitară, tocmai de aceea este important să menținem igiena în spațiile publice interioare, mai ales cu ajutorul consumabilelor medicale.

Fie că ne referim la consumabile medicale precum mănuși chirurgicale, seringi de unică folosință, ace seringă, leucoplast, plasturi, branule, perfuzoare, fașă din tifon, tifon, comprese sterile, spatule (abeslanguri), electrozi EKG / testare efort, hârtie termică, hârtie EKG, gel ecografii…

Fie că ne referim la consumabile pentru laborator precum sisteme de recoltare, eprubete, urocultoare, coprorecoltoare, tampoane exsudat faringian; recipient PP înțepătoare, saci pericol biologic, cutii incinerare deșeuri șamd.

Sau că ne referim la articole de unică folosință precum halate de protecție, botoși, bonete, mănuși chirurgicale, mănuși examinare latex/nitril, huse din material nețesut sau articole din hârtie precum cearceaf din hârtie, prosoape de hârtie pliate, role prosop din hârtie, hârtie igienică, șervete, aleze, scutece etc.

Avem nevoie de consumabile medicale precum dezinfectanți medicali: dezinfectant pentru mâini (Softaman, Promanum), dezinfectant pentru suprafețe și instrumentar (Ventisept M+), șervete dezinfectante Clinell.

Din păcate vremurile curente ma duc cu gândul la amintiri nu prea plăcute, seri și dimineți umblate prin spitale pentru a afla starea de sănătate a unor persoane dragi.

Cert este că la intrarea în unitatea medicală aveam mereu la dispoziție botoșei de unică folosință, halate de protecție, bonete, măști și sanitarizant. Măcar din acest punct de vedere m-am simțit protejat și în siguranță.

Nu am stat să mă uit la alte persoane ce-și vizitau rudele bolnave, pentru că mă interesa în mare parte starea de sănătate a alor mei și implicit ca nici eu să nu plec cu ‘surprize‘ acasă la familie. Este adevărat că unele persoane pot uita de astfel de reguli de igienă atunci când intră în astfel de unități, dar îmi mențin ideea cum că puterea exemplului poate face minuni.

Dar consumabilele medicale nu sunt neapărat necesare numai în unitățile medicale. Acum le vedem la intrare în bănci, hypermarketuri, săli de sport, sau chiar și în scări de bloc.

Pentru a ne proteja de Covid 19 și nu numai, trebuie să îi protejăm întăi pe alții, pentru ca – prin puterea exemplului – să ne protejeze și ceilalți pe noi.

Uneori folosim consumabile medicale chiar fără să ne dăm seama și aici voi da câteva exemple:

  • mănuși chirurgicale – atunci când umplem cu cerneală cartușele de la imprimantă. Sau atunci când montăm o folie de sticlă pentru dispozitivul mobil personal sau nu;
  • aleze – pentru puiul de pisică sau câine proaspăt adus în sânul familiei, fiind adoptat de pe stradă;
  • scutece – pentru noul născut;
  • sisteme de recoltare – pentru analize;
  • leucoplast – pentru bătăturile cauzate de pantofi;
  • plasturi – pentru mici sau mari tăieturi / zgârietusi șamd.
  • comprese sterile, tifon și / sau fașă din tifon – pentru răni mai adânci sau serioase, entorse sau luxații etc.

Bine-nțeles că lista poate continua, dar nu aș vrea să mă pierd prea mult în detalii. Dar aștept cu mare drag mai multe exemple și din partea voastră în secțiunea de comentarii de mai jos.

Voi cum păstrați igiena în spațiile publice interioare? Lăsați-mi un comentariu în secțiunea special dedicată de mai jos.

Acest articol a fost scris pentru Super Blog.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code