15 Mai 2020 – o mare sărbătoare

Iată că a venit și 15 Mai 2020, ziua mult așteptată. Atunci când trecem de la starea de urgență la cea de alertă. La ora 00:30 minute un grup de indivizi s-au adunat în fața blocului meu și au început să tragă cu artificii. Dar nu d-alea ieftine, ci d-alea de se duc în sus și se sparg în mai multe. Nu știu de unde le-au achiziționat, că eu unul nu am găsit.

Un vecin mai tupeist a ieșit și le-a zis ceva de mama lor, de familie șamd. Cred că era de bine, pentru că nu au ripostat ci și-au văzut mai departe de treabă, aplaudând și vorbind gălăgios. După ora 18, mi-am făcut și eu curaj să ies din casă – cu mască și mănuși de unică folosință. Am fost până într-un hypermarket căruia nu vreau să îi fac reclamă – cel puțin nu acum.

Am fost cam dezamăgit, deoarece diferența de prețuri era semnificativ mai mică cu 0,25 bani (cel puțin asta am observat la lapte). Sau unele produse erau mai ieftine decât pe timp de stare de urgență. Nu înțeleg de ce! Auzisem că se ieftinise carburantul cu până la 1 leu la pompă. Asta nu ar fi însemnat ca și produsele să se ieftinească?

Brusc au început să dispară și pozele cu pâinicile făcute în casă. Gata? Nu mai suntem bucătari desăvârșiți și bucătărese desăvârșite? Cât de mult ne putem schimba de la o zi la alta… Dar eu sunt pe filmul meu – alb negru – și-mi văd de treabă. Observ însă că pe alții i-a sălbăticit și nesimțit toată starea asta de urgență.

Văd o pițipoancă ce era cu gagiul după ea – el tatuat. Se duce la raionul cu gogoși, servește una tacticos – pe care o mănâncă. Închide apoi ambalajul și își vede de drum. Mi se face brusc scârbă și observând ca am văzut-, întorc privirea în sictir. Chiar nu am știut cum să reacționez.

Ajung la casă. Lume la fel de grăbită ca și înainte. Dar măcar se respectă distanța între clienți. Mi-e scârbă că nu este chiar așa o mare sărbătoare și lumea nu s-a schimbat. Ba chiar s-a făcut mai rea!

Voi cum v-ați petrecut prima zi fără declarație pe proprie răspundere? Să vedem cum vor evolua lucrurile, însă nu-mi fac speranțe că vor tinde spre bine.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Un comentariu la „15 Mai 2020 – o mare sărbătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code