Cutia de la Auchan și paza

Să vină paza! Să vină paza! Să vină paza la băieți! Știu, sună atât de bine cu scandările de pe stadion, dar este vorba doar despre cutia de la Auchan și paza. Acum nu știu dacă poate paza a fost mai îngăduitoare pe timpul pandemiei, sau am prins eu o tanti cu treaba aia rușinoasă – la pază…

Povestea este pe cât se poate de simplă. Am mers până în Auchan ca să cumpăr diverse – d-ale gurii, d-ale sufletului, de băut etc. Pentru că știu că niciodată nu mă rezum la ceea ce am pe listă și cumpăr tot timpul și în plus, mă car după mine cu o liză. Nu, nu! Eu nu sunt ca oamenii mai în vârstă – pentru care am un foarte mare respect în cea mai mare parte a timpului – cu căruciorul acela mic tras epe roți. Eu sunt generația următoare! Umblu cu o liză pliabilă din aluminiu, ce poate căra până la 70 kg.

Numai dacă iau un bax de apă minerală de 2l să zicem, sunt 12l. Dacă mai pun și 4 sticle de suc tot de 2l, avem 20l dintr-un foc. Nu mai țin minte sigur, dar parcă Masa = Volumul x Densitatea, deci 20l = 20kg. Corectați-mă dacă mă înșel!

Ca să-mi fie ușor să le car, de regulă mă duc până la raionul de bere, de unde nu este exclus să cumpăr cel puțin și un six pack de bere la doză… Și de acolo iau și una sau două cutii de carton pentru a pune dedesubt pe liză. Și eventual și una deasupra – dacă este necesar.

Ajung la casă, îi arăt doamnei de la casă faptul că nu mai am decât sacoși în coș și vine o doamnă de la pază. Îmi spune că nu pot trece cu cutia respectivă pentru că ei le toacă. Și asta nu este tot! Dacă mă lasă să plec cu un căcat de carton și o văd superiorii pe cameră își poate pierde locul de muncă.

Pe bune Auchan? Dați oameni afară pentru o cutie de carton? Sau doamna de la pază, care pare a fi o angajată veche, a fost cu treaba aia rușinoasă? Degeaba am încercat să îi explic că nu am ce altceva să fac cu cutia aia. I-am arătat și liza, dar paza nu s-a înduplecat neam.

În secunda fix următoare mi-a trecut în minte să las totul acolo și să plec. Ploua afară și fără una-două cutii mi-ar fi fost greu să car ce am comandat. Fapt demonstrat și simțit de mine mai încolo.

Deci îți foarte mulțumesc Auchan și paza. Paza bună trece primejdia rea. Aveți mare noroc că sunteți cel mai aproape hypermarket de casa mea, că altfel renunțam la voi. Poate schimbați și voi din regulile absurde pentru un client care face cumpărături de cel puțin 400 RON o dată la două săptămâni… Poate!

Voi ce întâmplări ‘frumoase‘ mai aveți de prin Auchan sau alte hypermarketuri? V-am povestit despre pițipoanca și gogoașa – pe timp de pandemie?

Credit foto: Twitter.

Later edit: o să mă duc la unul dintre magazinele de pe lângă bloc. Voi lua de acolo 2 cutii pe care le voi eticheta mai apoi la paza, la intrarea in Auchan. Voi încerca apoi să ies cu ele, arătându-le eticheta și faptul că sunt cutiile mele. Să vedem dacă nici așa nu am voie… înseamnă că am eu o problemă!

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code