Ce o să fac cu atâta relaxere?

De mâine sau mai bine zis de astăzi, începând cu ora 00:00 vom trece de la „Starea de urgență” la „Starea de alertă”, sau mai bine spus vom avea parte de o mică relaxare. Relaxare a regulilor de restricție avute până acum. Dar ce înseamnă de fapt asta?

În teorie, dacă cifrele vor fi în favoarea noastră, pentru următoarele două săptămâni vom putea ieși din casă fără declarație pe proprie răspundere. Mă rog, asta doar dacă mergem în aceeași localitate cu cea de domiciliu. Dacă în schimb, vom alege să plecăm din localitate, vom avea nevoie de declarație pe proprie răspundere.

Eu unul sunt puțin sceptic. Am văzut evoluția Sars-Cov2 după așa numita perioadă de relaxare. Am observat cum cifrele au crescut iarăși. Sper să nu fie cazul nostru. Dacă în următoarele două săptămâni curba de îmbolnăviri va fi descendentă, după 1 Iunie vom avea parte de și mai multă relaxare. Și tot așa peste alte două săptămâni, până când vom avea din ce în ce mai puține cazuri de îmbolnăviri, înspre 0.

Sunt sceptic la faza cu imunizarea în masă. Cert este că ceva s-a schimbat și ne vom reveni la normalitate foarte greu. Trebuie să recunoaștem că nimic nu mai este ca înainte de Sars-Cov2. Și oamenii de știință ne-au avertizat cu privire la asta, doar că nu știau când anume va veni următoarea pandemie.

În teorie, cam la fiecare 100 de ani s-a întâmplat câte o pandemie, care ne-a decimat populația. Pentru că am mai tot vorbit despre Gripa Spaniolă, o vom lua pe aceasta ca exemplu. Aceasta a pornit în 1918 și s-a gătat cu ea prin 1920. A durat deci 2 ani până ca lumea să își revină la normal.

Nu aș vrea să încep cu vreo teorie a conspirației, deoarece nu am dovezi solide pentru părerile proprii și personale. Doar pe scurt: nu cred ca Sars-Cov2 a apărut din senin și anumite persoane vor avea de câștigat de pe urma acestei pandemii. Nu știm încă cine, ce și cum… cel mai probabil vom afla peste 50 de ani.

Să sperăm numai că numărul de morți nu va fi unul foarte mare la nivel global. În prezent am depășit 1,5 milioane de persoane decedate – ceea ce mie mi se pare enorm.

Până una-alta, zic să ne bucurăm de relaxare – cu bun simț. Adică păstrând distanța socială de 1,5-2 m, purtând mască, folosind mânuși de unică folosință sau dezinfectant șamd.

Nu uitați că libertatea voastră se termină acolo unde începe libertatea celorlalți. Probabil că atâtea luni de stat în casă v-au schimbat. Și înteleg asta, dar… să nu uităm înainte de toate să fim oameni!

Relaxare plăcută! Abia aștept să-mi scrieți mai jos care este primul lucru pe care l-ați făcut după ieșirea din auto-izolare / carantină!

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code