Viitorul copiilor mei contează – 5 pași simpli de urmat

Deși în prezent viața mea se rezumă la cei 4 ‘copii’ patrupezi despre care v-am tot povestit, în viitorul cât mai apropiat – de ce nu? – probabil se va rezuma și la un mic pui de om (sau mai mulți). Nu m-am gândit niciodata prea serios la asta, pentru că nu am fost sigur că – eu și soția mea – suntem pregătiți să facem acest pas. Însă cum niciodată nu suntem sau vom fi pregătiți pentru ceva…

Viața trebuie să-și urmeze cursul și sunt anumiți pași din viață, pe care dacă nu-i faci în ordinea corectă te pot încurca. Iată deci 5 pași pe care i-aș urma pentru a asigura viitorul copiilor mei.

Pasul 1

În speranța că Dumnezeu ne va binecuvânta cu unul sau mai mulți copii, ne-am apucat de documentare serioasă. Astfel am aflat că celulele stem hematopoietice pot trata boli grave. La nivelul și rapiditatea cu care evoluează medicina în zilele noastre, am putea să recoltăm la naștere și celule din sângele ombilical. Cert este că cei de la Cord Blood Center oferă chiar și recoltarea placentei și stocarea ei ca sursă de celule stem.

Pasul 2

O dată ce am asigurat atât sănătatea celui / celor mici, putem trece la pasul 2 – partea financiară. Cel mai probabil voi deschide un cont de economii la una dintre miile de bănci și sucursale deschise în România, sau poate voi alege un cont offshore… poate în Elveția, sau insulele Cayman… cine știe? Cert este că trebuie să analizez foarte bine dobânzile, taxele de gestionare a contului respectiv șamd.

Pasul 3

Acum că am rezolvat din punct de vedere al sănătății și din punct de vedere financiar, putem continua cu pasul 3 – redecorarea camerei. Aici este mai tricky, deoarece nu poti decora o cameră unisex. Trebuie să știi din start daca vei avea un copil, doi copii sau de ce nu, poate chiar opt… Voi folosi vopsea lavabilă de îi face reclamă băiatul acela ipohondru . Am auzit că ar fi bună, citez: „este o vopsea superlavabilă cu ioni de argint, cu acțiune împotriva microbilor. Combinația unică între rășina Bayhydrol și ionii de argint cu eliberare treptată asigură un efect antimicrobian de durată. Datorită proprietăților antimicrobiene, această vopsea se recomandă în special pentru camerele copiilor, etc.

Mobila va fi una clasică / standard ce va acoperi strictul necesar.

Pasul 4

Ne vom folosi de pasul 2 și vom căuta să oferim copiilor o educație mai deosebită. Fie că vom folosi contul respectiv de economii pentru lecții de pian, cursuri de karate, sau o școală cu predare într-o altă limbă decât limba maternă, educația este esențială. Aici aș aștepta și câteva păreri din partea voastră – a cititorilor – cu câteva sfaturi.

Pasul 5

Copilul / copiii au crescut deja mari și au la rândul lor copii. Mă voi uita fericit în urmă, mulțumit de ceea ce am realizat. Sau cei mici – acum mari – îmi vor mulțumi pentru educația primită și ceea ce am făcut pentru ei. Acum este rândul lor să facă același lucru pentru copii lor.

Care-s pașii pe care i-ați urma pentru a asigura viitorul copiilor voștri? Lăsați un comentariu în secțiunea dedicată, de mai jos.

*Acest articol a fost scris pentru SuperBlog – toamnă 2020 .

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

One thought on “Viitorul copiilor mei contează – 5 pași simpli de urmat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code