7 piese esențiale din garderoba de toamnă

Deși suntem în continuare sub amenințarea Sars-Cov-2, mulți dintre noi au reînceput munca de la birou. Încă un motiv în plus pentru a fi în ton cu moda… Iată deci 7 piese esențiale din garderoba de toamnă care nu ar trebui să vă lipsească.

1. Paltonul

7 piese esențiale din garderoba de toamnă - paltonul (answer.ro)

Sunt un fan al paltoanelor încă de pe vremea când se difuza la televizor filmul Highlander (Nemuritorul). Cred că dețin deja în garderobă cel puțin 2 astfel de piese vestimentare, în culori diferite gata să fie asortate în funcție de ținută. Prefer paltoanele în locul gecilor clasice deoarece denotă o ușoară nuanță de eleganță. Mă face să mă duc cu mintea în Marea Britanie, pe strada Baker, nr. 221B. Dacă nu pot fi unicul Nemuritor, m-aș mulțumi să fiu măcar asistentul lui Sherlock Holmes.

2. Șalul

Un alt element vestimentar care nu-mi lipsește și pe care-l asortez cu dibăcie la palton și ținută. Deși unele persoane preferă să meargă pe nuanțe uni, eu unul prefer și șalurile cu model. De menționat însă că acestea din urmă sunt mai pretențioase și necesită o atenție mai mare la restul ținutei. Pentru că nu are rost să vă arăt o poză cu șalul meu gri sau cel negru, vă voi arăta șalul meu colorat, preferat – mai jos. Este preferatul meu deoarece merge purtat atât cu haine de culoare crem sau bleumarin, cât și cu clasicele non-culori gri, alb sau negru.

7 piese esențiale din garderoba de toamnă - salul (answer.ro)

3. Ghetele

Pentru că este tomnă, consider că ghetele sunt cele mai importante. Ideal pentru mine este să nu fie din piele întoarsă, deoarece este foarte greu de menținut și îngrijit, dar dacă sunt din piele – nu am nicio problemă. O altă caracteristică importantă pentru mine este să se ridice puțin pe picior în așa fel încât să pot trage pantalonii peste ele. Și aici sunt pretențios deoarece nu îmi plac ghetele cu cusături ale tălpii, de culoare deschisă. Spre exemplu: ghetele negre, cu talpă de culoare neagră, dar cusătura de culoare albă (sau de culoare deschisa) dintre talpă și gheată.

Cele mai durabile de până acum mi s-au părut ghetele Timberland. Am o pereche pe care o port de două sezoane de toamnă, acesta fiind al treilea și nu dau semne să se dezlipească sau să se crape.

 

Pentru cei care însă nu se duc la birou în ținute office, spre exemplu atunci când este cassual Friday – cum mai este cazul și la mine la birou, merg pe următoarele piese esențiale din garderoba de toamnă.

4. Geaca

Nu-s prea pretențios la geci, dar țin neapărat să aibă un buzunar intern pentru portofel și să fie impermeabile. Nu-mi plac culorile galben deschis sau verde măsliniu al gecilor pentru toamnă. Nici mahonul nu pot spune că mă încântă sau acel galben-muștar. Fie mă deprimă, fie se murdăresc mult prea repede. O geacă clasică bleumarin sau neagră este tot ce am nevoie.

Mai este important să-mi țină și de cald și să nu aibă glugă. Puteți să-mi spuneți că sunt prea pretențios, dar suntem abia la a 4-a piesă esențială din garderoba mea de toamnă. Mai exact abia am ajuns la jumătatea acestui articol.

5. Fularul

În cazul în care nu merg cu șalul la gât, port un fular Blend tricotat de non-culoare neagră – fără niciun model, din 85% bumbac și 15% lână. Este atât de comod și de călduros încât uneori uit să îl dau jos în momentul în care ajung la birou.

6. Pantofii

Este o poveste interesantă și la alegerea pantofilor. Spre exemplu îmi plac pantofii belumarin, dar am mai văzut pe alocuri acest model, cu o cusătură între pantof și talpă – de culoare roșie. De ce oare? Ca să nu se deoache pantofii? Aici merg pe pantofii clasici: o pereche maro și o pereche neagră. Este esențial să fie ușori și comozi.

7. Jeans sau pantaloni

Știu că este moda gleznuțelor goale, dar toamna nu prea mai merge să purtăm un jeans jogger ca să se vadă șosețelele. Eu port blugi (jeans) drepți și lungi, aceeași regulă aplicându-se și în cazul pantalonilor. Merg pe culoarea bleumarin în mare parte sau pe nuanța de gri. În cel mai rău caz aleg să port pantaloni negri cu sau fără dungă – depinzănd de alegerea pe care o fac la încălțăminte.

8. Bonus – alte accesorii

Pentru că vă spuneam mai sus că nu-mi plac paltoanele sau gecile care să aibă glugă, este important să avem o umbrelă la noi neapărat.

Nu cred că este de neglijat nici geanta sau borseta pe care o purtăm la ținuta aleasă. Eu unul prefer o geantă de umăr nici prea mare, dar nici prea mică – ci suficient de îmcăpătoare pentru un laptop, încărcător de laptop, încărcător de telefon, o carte și pachețel.

Știu și probabil mă repet: sunt o fire pretențioasă, dar îmi place să arăt bine. Atât pentru mine, cât și pentru ceilalți. După voi, cam care ar fi cele 7 piese esențiale din garderoba de toamnă fără de care v-ați simți incompleți?

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2020 .

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

One thought on “7 piese esențiale din garderoba de toamnă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code