Poșta Română vamală, sau cum am comandat prima oară din China

După ce mi-am cumpărat acum ceva timp de pe eMag câte un set de becuri inteligente, am zis să încerc și varianta cu comanda din China. Asta deoarece prețurile erau semnificativ mai mici. Am făcut asta neștiind că vor ajunge să fie oprite la Poșta Română vamală. Este drept că îmi mai comandasem mici chestii de pe AliExpress acum câțiva ani, lucruri ca: huse pentru telefon, folii de sticlă… banalități. Acestea au venit direct la oficiul poștal.

Nu am știut cum stă treaba cu Poșta Română vamală până acum căteva zile, când mi-a ajuns coletul comandat prin februarie. Am ajuns acolo și am aflat că aveam coletul în poșta vamală de pe 25.03.2020, deci fix o dată cu pandemia și starea de urgență. Sau mai exact de când nu mai aveam voie să ieșim din casă fără declarație pe proprie răspundere.

Faptul că a ajuns coletul de peste două luni, era jucărie pe lângă ce mai avea să se întâmple.

Una dintre doamne mă cheamă la ghișeu, îmi desface coletul și mă întreabă valoarea comenzii. I-am spus că nu știu! Până aici mi-a fost, că a și început să mă certe. „Scria pe aviz că trebuie să veniți cu factura și buletinul!„, degeaba încercând eu să îi explic că este pentru prima oară când vin la oficiul poștal vamal. În fine! Caut comanda și îi arăt valoarea acesteia.

Nu, nu este bine. Trebuia să fac un print screen pe care să-l printez. Cică este un magazin în zonă unde pot scoate astfel de printuri, altfel nu-mi dă comanda. Mă enervez și caut magazinul cu pricina. 50 bani și am rezolvat!

Mă întorc la aceeași doamnă, cu factura respectivă printată. Toate bune până aici, când îmi spune că trebuie să îi plătesc 8 lei. 8 lei pentru că mi-a dat cu un cutter și mi-a desfăcut coletul. M-am uitat pe pereți să văd dacă scrie undeva de această taxă. Când am ajuns acasă am căutat și pe site-ul poștei române, fără succes. Mi s-a mai cerut și o taxă de depozitare de 55 RON. Probabil trecuseră 55 zile de când nu am ridicat coletul.

Încerc să îi explic doamnei că a fost pandemie, că nu am ieșit din casă și nici nu am primit niciun aviz până cu câteva zile înainte. Mi se taie foarte scurt macaroana: „Nu mă interesează, noi am lucrat de pandemie!„.

Plătesc suma cerută și „Mergeți și la colega pentru a achita TVA-ul„. Întreb de ce! Pentru că valoarea facturii era mai mare de 10$ sau 10 euro. Nu am înțeles exact!

La o factură de 50$ am mai achitat încă 42 RON, TVA-ul. Am până acum o mie de nervi și 105,50 RON în minus în portofel (asta dacă am calculat bine). Doamna cu TVA-ul a fost destul de amabilă să-mi scrie un fel de factură de mână, dar pentru cei 8 lei și cei 55 lei – nimic.

Acum nu asta mă deranjează! De regulă sunt un tip corect! Am plătit cât mi s-a cerut + nervii pe care mi i-a făcut doamna care mi-a desfăcut coletul și mi-a cerut cei 8 lei fără a-mi da o chitanță sau factură, ceva.

Facem un calcul că în respectivul oficiu poștal vamal s-ar deschide între 200-300 colete pe zi, asta ar însemna 1600-2400 lei pe care îî face pe zi acel oficiu – la negru. Asta fără a calcula taxa de depozitare de 1 leu pe zi.

Am deja o problemă cu faptul că nu știu unde s-au dus banii noștri – cei munciți cinstit ani la rând. Dar mi se pare japcă pe față să ceri atâția bani pentru un colet de 50$. Deci practic am plătit aproape jumătate din valoarea coletului!

Voi ce pățanii aveți cu Poșta Română Vamală? Lăsați un comentariu în secțiunea de mai jos.

Credif foto: poșta-română.ro.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code