3 luni de când nu mănânc fast-food cumpărat

Pe timp de criză pandemioasă am decis să nu mai mănânc fast-food cumpărat. De fiecare dat[ când voiam să dau comandă prin Takeaway sau FoodPanda, mă răzgândeam. Mi se păreau prețurile mult prea mari pentru o singură masă. Așa se face că m-am tot aprovizionat pe timp de criză, o dată la fiecare două săptămâni.

Când aveam poftă de burgeri, scoteam carnea tocată din congelator de cu dimineața și până terminam munca, era tocmai bună de lucrat cu ea. Plus că o condimentam exact așa cum îmi plăcea mie. Nu era mare deranj să mai curăț și vreo 2-3 cartofi pe care să îi prăjesc, pe lângă burger sau cheeseburger.

3 luni de când nu mănânc fast-food cumpărat - home made burger

Paste știam deja să gătesc! Cred că este cea mai rapidă mâncare pe care o poate face cineva. Cât timp fierb pastele, cele 6-9 minute (depinde de paste), se poate prepara și sosul. Astfel poți mânca în maxim 10-15 minute. Sosul beșamel, sau sosul alb (pentru paste carbonara) este preferatul meu. Dar nu mă dau în lături în a face și sos bolognese.

3 luni de când nu mănânc fast-food cumpărat - spaghette bolognese

Când am poftă de mâncare libaneză, de regulă mă limitez la 2 rețete specifice și ușor de gătit: humus și salata tabbouleh. De reținut că humusul se face din năut ce trebuie să stea cel puțin o seară în apă, cam până când își dublează volumul, după care se fierbe între 2-5 ore. Depinde de năut. Salata tabbouleh însă este ușor de preparat dacă stați bine cu răbdarea și aveți cuțite bune. Pătrunjelul, roșiile, ceapa verde, menta trebuie să fie tăiate cât mai mărunt.

3 luni de când nu mănânc fast-food cumpărat - mancare libaneza (humus si salata tabbouleh)

Grătar cred că știe oricine să facă, fără niciun fel de problemă indiferent că este vorba despre pui, porc, cârnați, mici sau chiar pește.

gratar de 1 Mai

Am descoperit că nici pastele chinezești nu sunt chiar atât de greu de făcut dacă ai toate ingredientele necesare. Compoziția poate fi folosită și pentru a face orez chinezesc. Dar totul depinde de gusturi.

orez chinezesc facut in casa

Discuțiile pe seama fast-food-ului se poate îndinde foarte mult. Sper totuși că am acoperit cam toate bucătăriile, mai puțin cea românească – unde nu am vrut să intru. Am omis pizza, deoarece pozele nu au fost chiar reușite. Dar gustul a fost excepțional! Tocmai de aceea am decis să nu mai mănânc fast-food cumpărat, pentru că mă descurc să mi le fac și singur.

Voi de cât timp nu ați mai mâncat fast-food cumpărat și din ce motive? Lăsați-ne un comentariu în secțiunea de mai jos. Pentru retete îmi puteți scrie și voi face un post separat pentru fiecare rețetă în parte.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Un comentariu la „3 luni de când nu mănânc fast-food cumpărat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code