Munca de acasă – avantaje și dezavantaje

Iaca se făcură puțin peste două luni de când practic munca de acasă. Începutul a fost mai ciudat, atât pentru mine, cât și pentru cei 4 pisici ai mei. Cum 3 asistenți, munca de acasă a fost mai ușoară, insă… nu totul este doar lapte și miere. De ce? Voi explica în rândurile de mai jos. Voi începe întâi cu dezavantajele lucrului de acasă.

Munca de acasă – dezavantaje:

  1. Lucrez mai mult decât aș fi făcut-o de la birou. Am anumiți colegi care s-au dus la birou cu mult înainte să se anunțe perioada de relaxare. Și tocmai pentru că ei știu asta, se așteaptă să lucrez mai mult. Este pe principiul: „tu stai acasă, chiar nu poți să faci chestia aia?„…
  2. Au crescut facturile la utilități. După cum era de așteptat, factura mea la curent a crescut cu peste 20-25%. M-am exprimat greșit, consumul a crescut cu 20-25%. Deoarece aveam cel mai sărac net, mi-am făcut upgrade și la abonamentul de internet – deci implicit a crescut și factura la internet. Întreținerea la fel… s-a consumat mai multă apă; am avut căldură până pe 30 aprilie – chiar dacă eu am oprit-o … tot am fost nevoit să plătesc părțile comune. Pe bune? Căldură până pe 30 Aprilie?
  3. Lipsa de comunicare între mine și colegi. Da, lupta a fost chiar reală! Ne înțelegeam mai bine atunci când ne înjuram față în față la birou. Uneori am avut mici probleme a ne înțelege la telefon, dar nu a fost chiar atât de rău într-un final.

Munca de acasă – avantaje:

  1. Nu mai plătesc abonament la mașină sau metrou. Probabil că asta ar compensa cu suma totală a cheltuielilor de la pct. 1 și 2 al dezavantajelor.
  2. Mă pot trezi mai târziu, poate chiar cu 5 minute înainte de a începe tura.
  3. Coroborat cu punctul 2, nu mai pierd 2h pe drum (dus-întors) de acasă la birou și retur. Câștig deci 2 ore de jucat co copiii.
  4. Pot lucra îmbrăcat cum vreau eu, chiar și în pijama. Deși recomandam aici să nu facem asta. Bine, nu chiar în pijama, dar măcar în cămașa cu ștrasuri, pantalonii mulați de piele, șlapii cu față de urs… etc.
  5. Nu am mai dat comenzi de mâncare prin diverse aplicații. Am mâncat fix ceea ce am gătit, astfel cheltuind mai puțini bani. Probabil că și asta se poate încadra la suma totală a cheltuielilor de la pct. 1 și 2 al dezavantajelor, pentru a compensa.

Momentan cam atâta mi-a venit în minte, dacă aveți și voi idei de avantaje sau dezavantaje ale muncii de acasă, nu ezitați să le scrieți în secțiunea de comentarii de mai jos.

Articol inspirat de ‘verișorul’ Răzvan.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code