Drumul spre imaginație cu Elefantul Meu

Fac parte din generația care a crescut cu Cartoon Network și jocul pe televizor Terminator. Generația aceea care a învățat limba engleză de la televizor și care a învățat să scrie pe tastatură cu ajutorul unui joc pe televizor. Acea generație care nu a avut calculator decât la 18 ani…

Pentru generațiile viitoare este însă mai ușor să crească și să-și dezvolte inteligența, cu ajutorul cărților personalizate de la Editura Elefantul Meu. Drumul spre imaginație le este deja pavat.

De ce cărți personalizate?

Deoarece vă puteți transforma copilul într-un erou al poveștilor. Astfel acesta va citi cartea cu drag și cel mai probabil va avea o mai mare grijă de aceasta.

Ați vrea să vă creșteți copilul cu tableta sau telefonul în mână, jucându-se, sau ați prefera să crească cu o carte în mână? Eu unul știu sigur că aș prefera a doua variantă.

Stimulați-i creativitatea și imaginația încă de mic. Poate cine știe, într-o zi copilul vostru va întoarce favoarea și altor copii sau oameni și va scrie una sau mai multe cărți. Totul ține de el, dar și de voi!

Am o bibliotecă întreagă de cărți, din care nu știu dacă am apucat să citesc o treime. Asta doar pentru că m-am grăbit să cresc și să muncesc. Acum mă gândesc că le voi termina de citit atunci când voi sta cu nepoții în jurul bradului de Crăciun, sau poate de Paște. Le voi citi atât cărțile care mi-au plăcut și mi se par potrivite pentru ei, cât și cărți care cred că li s-ar potrivi.

Ce este frumos la citit?

Cititul este benefic din mai multe puncte de vedere. Este ca un film sau ca o piesă de teatru, numai că îi permite imaginației noastre să fim noi regizorii. Noi putem crea decorul! Ne putem imagina locația, hainele sau grimasele pe care le fac personajele pe măsură ce ne poartă în lumea lor fictivă. Ne oferă libertatea de a ne deconecta pentru câteva momente – uneori minute, alteori ore… în funcție de cât timp suntem dispuși să alocăm cititului.

Există dezavantaje ale cititului?

Nu din câte să fi auzit eu. Ba din contră, ne putem lovi de termeni noi și de construcții de fraze care ne pot ajuta în diferite momente din viața noastră. Nu știu pe nimeni care să fi pățit ceva de la prea mult citit.

În plus, poveștile pentru copii ale Editurii Elefantul Meu pot fi oferite cadou cu ușurință copiilor prietenilor, nașilor șamd.

Ca o concluzie: Cititul n-a omorât niciodată pe nimeni (decât dacă v-ar fi lovit cineva cu Pagini Aurii), dar de ce să risc?

Care este cea mai interesantă carte pe care ați citit-o alături de copilul / copiii voștri în drumul spre imaginație? Lăsați-ne un comentariu în secțiunea de mai jos.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog – toamnă 2020 .

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

3 comentarii la „Drumul spre imaginație cu Elefantul Meu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code