Detectivul particular – Episodul 8 – Acuzat pe nedrept

După ce m-am întâlnit cu șoferul d-lui M.S.C. să iau banii, m-am îndreptat spre Pavilionul H. Cred că am ajuns la ora 14:30 – 15 prin zona. Nimiciun fel de activitate ciudată prin zona. Stăteam oarecum ascuns în așteptarea oricărei mișcări dubioase. Pe la ora 16:40 apar doi tipi cărând ceva într-un sac de rafie făcut fedeleș. Ăștia erau! Ies cu diplomatul în mâna stângă, dar pregătit să trag cu cealaltă mână.

– Lasați-l jos cu grijă! le-am zis. Gabi, ești bine?
Gabi nu spunea nimic, dar se zvârcolea.
– Desfaceți sacul! le spun eu amenințându-i cu pistolul.

Într-un moment de neatenție al meu, cei doi apucă sacul și-l aruncă în apa rece. Aveam de ales între a-i prinde pe nenorociți și a-mi salva prietenul. Apuc să trag un foc în piciorul unuia, iar acesta cade paralizat. Las geanta cu bani lângă mal și sar după Gabi. După ce am ieșit cu Gabi din apă, pe mal mă așteptau doi gardieni publici ce mă somau.

– Mainile sus!
– Ți se pare că pot ridica mâinile? îi răspund eu ironic și-l desfășor pe Gabi din sacul de rafie, după care încerc să-l trezesc. Cred că am sărit cam târziu în apă, deoarece nu mai mișca. Îi dezleg mâinile și când să îmi fac cruce, mă apucă de mână. Îmi face semn să mă apropii de urechea lui.

– Mi… Mil… Milion Dollars! apucă el să-mi spună, după care își dă ultima suflare.

Încep să plâng și mă consider unicul vinovat pentru moartea lui Gabi. În tot acest timp gardienii au mai chemat întăriri și o ambulanță. Situația nu arată chiar roz pentru mine și o să am parte de-o noapte lungă de declarații la secție.

– Mâinile sus! În genunchi! mă somează unul dintre ei, în timp ce mi se puneau cătușele de câtre colegul lui.

Mă sui într-o mașina a poliției fără a protesta, fiind conștient că aș fi suspect că mi-am omorât colegul. Numai eu știam ce este în sufletul meu!

– D-le Light, ați fost prins asupra dvs cu o sumă mare de bani, și-n plus ați scos un cadavru din apă. În ce relații vă aflați cu victima? De ce l-ai omorât? Te așteaptă pe puțin 20 de ani de închisoare, așa că ar fi mai bine să ciripești… poate scapi după doar 10 ani cu suspendare în cel mai bun caz, dacă recunoști fapta acum! tot încerca cel de la interogatoriu să-mi pună în cârcă acuzația asta pentru a scăpa mai repede de caz.
– După cum v-am mai spus: am primit un telefon să-mi răscumpar libertatea prietenului meu pentru suma de 1 000 de euro. Amândoi suntem… oftez! Și el era detectiv particular… ca și mine. Anchetam un caz acum câteva zile, timp în care el a dispărut. Nici eu, dar nici prietena lui nu am știut absolut nimic despre el în tot acest timp. Speram să aflu vești de la el. Toate astea s-au întâmplat până azi dimineață, am primit acel telefon despre care vă tot spun, m-am dus acolo cu banii, iar restul poveștii îl știți!
– De ce tu sau prietena victimei nu ați raportat dispariția la poliție?
– Obișnuiam să stăm în filaj zile, poate chiar săptămâni întregi – fără a comunica cu familia sau prietenii. Nu ne-am gândit că lucrurile se vor complica atât de rău.
– Nu ne-ai dat nimi concret. Vei rămâne în arest preventiv pentru 24 de ore, iar dacă ai „noroc“ – pentru încă 30 de zile! îmi spune unul dintre politiștii din încăpere, apoi sunt condus către o celulă…

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code