Detectivul particular – Episodul 7 – O noua pista

Cobor la Spitalul Municipal și mă îndrept spre camera de gardă. V-am povestit mai devreme că m-am ales cu niște cicatrici. Aici am cunoscut o stagiară blondă ce este acum în ultimul an. Numai eu și ea știm de câte ori a avut grijă de mine după ce intram în bucluc. Noroc că era de tură astăzi. După tomografie nu pare să fie ceva grav. Mi-a recomandat câteva zile de odihnă, pentru că e posibil să am amețeli și stare de oboseală.

Chiar și un detectiv particular are nevoie de un sfârșit de săptămâna liber… măcar acum, pentru că de săptămâna viitoare voi fi iarași ocupat cu rezolvarea acestui caz – deci sfârșitul de săptămână a picat la fix.

N-am făcut nimic deosebit decât să stau acasă, să mă uit la televizor și să amestec analgezicele cu vodka. Mi-am petrecut vinerea în Studio Martin, sâmbăta în Gossip, iar aseara mi-am băut mințile într-un club de noapte din București. De fiecare dată când lucrez la un caz, mă dedic întru totul și uit de relaxare. În ultimele seri nu mi-am refuzat niciun moft și m-am răsfățat până la ultimul ban [din buzunar]. Ce bine că nu am luat mai mulți bani la mine.

Am meditat destul de mult în ultimele 3 seri. Chiar dacă voi credeți că băutura afectează neuronii… eu-s de părere că-i stimulează. Așa se face că-mi veni ideea de a afla de unde provine parfumul de pe șal. Ce firmă il produce? Din ce compuși este produs? Poate fi și asta o nouă pistă.

– Unde naiba ești măi băiatule? mă întreb retoric sperând ca Gabi să mă bată pe umăr și să-mi spună că era chiar aici, în spatele meu. De o zi am renunțat să-l mai sun – telefonul lui este închis. Prietena lui nu știe nimic de el de câteva zile, cam de când l-am trimis să urmărească subiectul. Ce naiba o fi pățit? Nu apuc bine să mă mustre conștiința, că-mi sună telefonul.

– Dacă vrei să-l mai vezi pe prietenul tău întreg, vino cu 1 000 de euro în fața pavilionului H astăzi la ora 17. Dacă nu vii, prietenul tău o va păți!

Nu apuc să spun ceva pentru că mi se închide telefonul în nas. Este timpul să apelez la șoferul d-lui M.S.C., pentru că nu mai am atâția bani. Oricine ar cere doar atâția bani, e clar cineva fără experiență – vreun găinar. Totuși cine era persoana de la celălalt capăt al telefonului? Nu-i timp de pierdut! Este aproape ora 13 și nu am plecat! Trebuie să ajung acolo mai devreme, poate-l prind pe acest găinar! Fac întâi o oprire pe la M.S.C. …

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code