Detectivul particular – Episodul 11 – Chelnerița

După ce am fost dat afară din minunatul local, l-am rugat pe Ervin să mă ducă acasă pentru a mă odihni. Aflasem câteva informații necesare pentru a continua ancheta.

Cafeaua de dimineață nu poate fi lipsită de cel puțin o țigară. Țigara la cafea este un lucru esențial. Mamă ce buimac sunt, dar chiar nu am ce face. Iau o aspirină pentru durerea de cap, mănânc pe fugă un sandwich. Ziua este mult scurtă și am atât de multe lucruri de făcut. Auzisem că astăzi – sâmbătă – în minunatul club „Million Dollars” va fi o petrecere Anti-Valentine’s Day. Trebuia deci să fiu în trend, să caut un costum Anti-Valentine’s Day.

După ce m-am plimbat o grămadă prin București, soluția a venit de la un magazin de haine de pe Lipscani. Un costum de drăcușor m-am gandit eu ca ar fi fost OK. Niște aripi de Cupidon și cornițe de drăcușor. Nu tu arc, ci o bazooka de jucărie. Gata! Am costumul pregătit! Diseară voi petrece și voi încerca să aflu mai multe despre Smaranda.

Pe la orele prânzului mă duc să mă tund pe Calea Victoriei. Este o frizerie foarte chic acolo. Mă cunoaște ‘nea Dorel, doar de patru ani mă tunde numai dânsul. Îi zic să mă tundă scurt, dar nu prea scurt și apoi să mă bărbierească. Știe el cum!

Ajung acasă și adorm cu câteva ore înainte de petrecere. Norocul meu că înainte să adorm, îl sunasem pe Ervin să vină să mă ia cu mașina pe la ora 21:30. Abia aștept să-mi cumpăr mașina aia, să nu mai depind de nimeni. Mă dichisesc în câteva minute, apoi cobor și pornesc cu Ervin spre local.

– Bună seara! Aveți asupra dvs arme sau băuturi alcoolice? mă întreabă bodyguard-ul de la intrare.
– Nu! Nu am asupra mea arme sau băuturi alcolice! le spun eu bodyguarzilor.

Aveam pistolul la gleznă, dar nu m-a mai controlat. Probabil pentru că arătam foarte „trendy“ costumat așa. Intru!
Foarte interesant decorul. Inimi rupte pe sus… o grămadă de lume costumată – mă simțeam ca de Halloween… Muzica era mult mai marfă decât cu o seară înainte.

– O vodka energy, te rog! și caut un locșor pe unde să mă așez.

Am ajuns mai devreme de ora la care subiectul avea să intre la muncă. Găsesc o masă liberă și mă fac confortabil. Sunt întrerupt după numai câteva minute…

– Este liber aici? intră în vorbă cu mine un tip cred… după timbrul vocii. Eram puțin pierdut în gânduri, dar ridic privirea să văd cui mă adresez.
– Nu, momentan nu… dar aștept niste prieteni! îi răspund eu uitându-mă fix la el.
– Te superi dacă stau și eu puțin aici? Voi pleca atunci când vor veni prietenii tăi! Nu de alta, dar e tare aiurea să consumi ceva și să fii singur la masă – continuă tipul…

Mi s-a părut cam ciudat, dar ce puteam să mai zic? Observasem că tipul se purta cam ciudat, dar era un comportament mascat. Cât timp am stat eu să-l analizez pe tip, vine o chelneriță spre mine și-mi ia paharul gol din față. Mă întreabă dacă îmi mai aduca ceva.

– Nu ar fi bine să le amestec, deci încă un pahar de vodka energy, te rog frumos! apoi mă ridic brusc și mă duc după ea. Palmez frumos o bancnotă de 50 ron și i-o pasez în timp ce o iau de mână și-i spun:
– Spune-mi te rog, dacă ești amabilă… pt că drăguță văd că ești… Cine este tipul de lângă mine? Ar trebui să-mi fac griji? Hai, te rog eu frumos, sunt sigur că l-ai mai văzut pe aici!
– Ha! Cu replica asta încerci tu să vrăjești fetele? îmi pufnește un râs.
– Cine a spus ceva de vrăjit? Am nevoie doar de niște informații de la tine! Nu e chiar atât de greu să-mi răspunzi la o simplă întrebare.
– Dar ce ești tu, polițist? mă întreabă ea suspicioasă.
– Dacă-mi promiți că pot avea încredere-n tine… vei afla!
– De ce aș avea încredere într-un necunoscut?
– Pentru că acest necunoscut te poate ajuta… și cred că abia apoi a înțeles, sau încearca să înțeleagă la ce m-am referit după ce i-am mai pasat o bancnotă de 50 ron.
– Păi e posibil să fie Renny, unul dintre fiii patronului. Din câte știu eu, nu prea-i plac fetele. Îmi pare rău, dar mai multe nu pot spune, am de lucru! îmi spune ea îndreptându-se spre bar.
– Îmi place să am grijă de prietenii mei, dacă mă înțelegi – dacă și ei au grijă de mine. Sper să nu mă înțelegi gresit! Nu-ți fac avansuri!
Apoi ea continuă: „Dacă vrei să afli mai multe, mâine ies la ora 5:30 de aici. Poate putem vorbi la o cafea, dacă mă inviți frumos!“

Îmi aduce băutura, iar eu mă scuz tipului – Renny parcă. Mă fac pierdut prin mulțime să nu mai fiu văzut. Între timp își face apariția și subiectul, pe una dintre boxele special amenajate pentru dans. Niciodată n-am stat atât de aproape de ea, parcă-i simțeam parfumul în tot fumul și mirosul ăla de țigară.

Cred că ochi-mi jucau feste de la oboseală sau de la vodka, dar tipa-mi părea destul de cunoscută. Brunetă cu părul lung… și cam atât am apucat să văd înainte să plec pentru a nu-mi da în vileag acoperirea. Pentru ea trebuia să rămân un simplu client al localului și nimic mai mult.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code