De ce cumpără românii ca disperații

Acum câteva luni m-am lovit de-o dilemă. Dilema mea de-o viață se pare… aceea de a investi timp, resurse, sentimente în ceva ce s-a dovedit a nu renta. Nu despre asta vreau să vorbesc astăzi ci despre discuția pe care o avusesem cu iubita mea cu alte câteva luni înainte. Wow, șoc și groază! Am iubită! Cine ar fi crezut asta?

Discuția respectivă, puțin în contradictoriu, survenise pe când eram la cumpărături împreună. Cam o dată la două săptămâni mergem împreună într-un hypermaket pentru a face aprovizionare. Și este imposibil ca de fiecare dată să cădem la pace. Eu vreau mai mult, sau cumpăr prea multe – fără a mă gândi cum car toate cele până acasă.

Nici asta nu este problema, ci problema este de ce cumpără românii ca disperații? (persoanele de față se exclud?!)

În mare parte datorită nesiguranței zilei de mâine. Cel mai bine este să ai provizii și pentru o lună sau două, sau chiar mai mult. Asta numesc eu a gândi înainte, sau a avea un plan de rezervă, pentru că nu se știe niciodată… și în caz de, să fii acoperit.

Nu aveam nicio temere, ce-i drept. Se pare însă că tot ceea ce agonomisisem în ultimele 6 luni ne priise și picase fix la țanc din cauza unei întâmplări nefericite și neașteptate. Deci, dragi români, nu ezitați să cumpărați ca disperații. Agonisiți, faceți provizii și gândiți mereu cu cel puțin un pas înainte. Poate pe moment este sau pare o investiție proastă și blocați niște bani, dar în timp o să constatați că nu este așa. Vorbesc din proprie experiență și știu că nu greșesc când spun asta.

Fiți ca niște mici furnicuțe întotdeauna, nu alegeți soarta greierelui.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

2 comentarii la „De ce cumpără românii ca disperații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code