Activitati sportive pentru stat acasa

activitati sportive pentru stat acasa - echipa de antrenori

Știu, sunt vremuri grele de când stăm acasă! Dar este important să nu ne pierdem cu Firea! (V-ați prins? Cu Firea!) Ideal este să ne menținem atât mintea sănătoasă (și să citim ce mai scrie Neboonelu’), cât și un corp sănătos – pe principiul Mens Sana in Corpore Sano.

Deși aveam anumite activitati sportive la birou pe care le am si acasă, printre care enumăr: săritul peste micul dejun, aruncatul cu privirea în altă parte atunci când intră vreun tichet de la muncă… am mai dezvoltat câteva abilități de când stau acasă. Nevastă’mea mi-a zis că a văzut la TV că: „Pentru o viață sănătoasă este bine ca bărbații să spele vasele de cel puțin 2 ori pe zi!„. Nu prea cred eu în mituri d-astea, pentru că mă uit mai rar la TV… dar daca ea așa zice că a văzut, nu am de ce să n-o cred. Mai este și aruncatul hainelor pe uscător după ce le-am scos din mașina de spălat…

Tot nevastă’mea mi-a zis ca astea sunt probe olimpice începând cu 2021. Le-ar fi băgat ei de anul acesta, dar mama lui de Coronavirus…

Lăsând gluma la o parte, o dată la două zile am un program relativ strict de exercitii fizice, după cum urmează să descriu mai jos. Pentru a nu mă obosi prea mult, aleg să am o zi pauză între zilele de exerciții fizice. Înainte de toate, fac o încălzire ce constă în fandări, rotiri de trunchi, scuturat de brațe și picioare, câteva genoflexiuni șamd. Dacă vreau să fac cardio, mă joc cu pisicii.

Avem nevoie de: o bancă pentru abdomene, 2 gantere reglabile, 2 bare pentru flotări și eventual o saltea pentru fitness (dar nu este musai).

Activitati sportive pentru stat acasa – Ziua 1: brațe, umeri și piept

Lunea este cea mai grea zi din săptămână, deoarece vine fix după sfârșitul de săptămână. Pornirea este mai grea, dar nimic ce nu poate rezolva un spălat pe față cu apă rece. Încep încălzirea cu o gură de cafea și un pahar de apă (minerală). În mod normal este bine să bem cel puțin 2 litri de lichide în fiecare zi, iar eu depășesc această recomandare. Apa minerală este sfântă pentru mine, mă energizează – îmi pornește sistemul, dacă pot spune asta. Ocazional mă mai răsfăț cu câte o cană de ceai, sau un pahar de suc – fresh.

activitati sportive pentru stat acasa - ne hidratam cu Stanceni

Folosesc 2 gantere ce pot avea maxim 6 kg fiecare, dar zic să începeți cu greutăți mici urmând ca apoi să creșteți progresiv greutătile. Cu ajutorul ganterelor fac biceps, triceps și eventual flotări sprijinindu-mă de gantere. Astfel pieptul se duce puțin mai jos decât daca nu am avea o mică suprafață înaltă. Pentru umeri folosesc greutăți de 2-3 KG unde ridic ganterele până sus și le cobor, dar înspre spate – ca și cum aș face tracțiuni la bară, dar m-aș ridica pe spate. Recomand cam 3-5 serii de câte 10 exerciții.

Activitati sportive pentru stat acasa – Ziua 3: brațe, piept și abdomen

Miercurea continui cu exercițiile pentru brațe, doar că mai adaug cel puțin încă un kilogram pe gantere și repet exercițiile de luni. Pentru piept fac doar o singură serie de 15-20 flotări, după care folosindu-mă de banca pentru abdomene, mă așez cu fata spre tavan și fac ridicări ale ganterelor fie drept în sus, fi dinspre lateral înspre sus. Abdomenele după posibilități – 3 până la 5 serii de 50, dar voi puteți începe cu serii de câte 15, crescând progresiv cu câte 5 în fiecare săptămână.

Activitati sportive pentru stat acasa – Ziua 5: abdomen și picioare

Vinerea continui cu abdomene, 3-5 serii de câte 50. Dar după cum vă spuneam, puteți începe cu serii de câte 15. Picioarele sunt un subiect mai dificil. Aici puteți include genoflexiuni cu ganterele în mână sau mersul piticului. Eu unul – după ziua de picioare, cum îi zic – merg de parcă abia aș învăța să merg. Tocmai de aceea prefer să las asta pentru ziua a III-a de exerciții.

Activitati sportive pentru stat acasa – Sfaturi

Ideal ar fi să lucrați câte o grupă mare de mușchi și două grupe mici. Foarte important ca în timpul micului antrenament să vă hidratați. Deoarece nu-mi prea place apa plată, am descoperit faptul că Stânceni este o apă minerală perfectă pentru mine, datorită aportului său de minerale: sodiu, calciu și magneziu. Dat fiind că stăm acasă, exercițiile fizice să nu fie mai lungi de 30 de minute.

Ca bonus: puteți face genoflexiuni sau flotări cu animalele de companie, în spate. Sau puteți alege să vă jucați cu partenerul / partenera. Puteți încheia seara cu niște sporturi extreme precum: paharașutism, sticlism, coniac-canoe sau halbere – dar moderat. Decizia vă aparține.

Voi ce fel de exerciții fizice recomandați și de ce. Lăsați-ne un comentariu în secțiunea de mai jos.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Un comentariu la „Activitati sportive pentru stat acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code