Cum alegem un puzzle bun?

Nevastă’mea este o mare devoratoare de puzzle-uri, motiv pentru care m-am documentat pe ce principii putem alege un puzzle bun. Sunt multe companii care fac puzzle-uri: Franz Marc, Deico, Castorland, Trefl, D-Toys șamd. Pe când s-a instalat acest ‘virus’ la nevastă’mea, tocmai ce făcusem un an de la căsătorie.

Auzisem despre nunta de hârtie, după primul an de căsătorie. Hârtia e foarte fragilă, trebuie “să te porţi cu ea” cu mare grijă, ca să nu se rupă. Aşa cum trebuie să se poarte şi proaspeţii căsătoriţi, pentru ca relaţia lor să treacă primul prag şi… testul timpului.

Idei de cadouri pentru aniversare nunta de hârtie

Genul de cadouri pentru nunta de hârtie sunt – evident – cele fabricate din hârtie: spre exemplu primul bileţel de dragoste pe care şi l-au trimis cei doi (dacă l-au păstrat, fireşte). Pot fi scrisori în care să-şi mărturisească sentimentele, în continuare profunde şi la fel de puternice ca la început. Ar putea fi o fotografie printată pe hârtie lucioasă a locului în care soţii s-au cunoscut ori una a locului unde a fost făcută cererea în căsătorie.

La fel de bine, se poate dărui un voucher pentru shopping (e tot din hârtie, nu-i aşa?) sau unul pentru o şedinţă de răsfăţ la spa. Ori dacă buzunarul o permite, două bilete pentru o destinaţie exotică, echivalentul invitaţiei într-o nouă lună de miere…

Nu are sens să trec prin toate etapele de nunți, cert este că acum mă aflu la Nunta de bumbac (cea de doi ani). Dar pentru că mi se pare că am deviat prea mult de la subiect, voi reveni la puzzle-uri.

Fiecare om are câte un viciu, fie acela că bea cafea, că fumează sau bea etc. Neveste’mii îi plac puzzle-urile. Dacă pun la socoteală lipiciul pentru puzzle și costul unei rame – cred ca aș fi ieșit mult mai ieftin dacă ar fi băut cafea. Deci este un viciu scumpicel, pot spune.

Cum a început totul

După cum vă spuneam, la aniversarea de un an de la căsătorie ne-am făcut cadou unul altuia un puzzle. Ea a primit de la mine unul de la D-Toys de 1000 de piese (ales de către ea), pe când eu unul nu am fost la fel de curajos și am ales să-mi cumpere unul de la Trefl de 500 de piese.

D-Toys – puzzle bun sau nu?

Sincer după faza asta am zis că nu-i mai cumpăr puzzle-uri de la D-Toys! Deși imaginile sunt frumoase, am observat că foarte multe puzzle-uri făcute de aceștia sunt mult prea întunecate. Dacă nu aveam o lampă de birou calumea, nu cred ca mai terminam cu ea primul puzzle nici în 3 luni. În concluzie, puzzle-urile de la D-Toys necesită lumină puternică, sunt cam închise, iar piesele sunt făcute dintr-un carton cam subțire și se strică relativ ușor. Poză cu primul puzzle, mai jos.

D-Toys - puzzle bun sau nu

Trefl – puzzle bun sau nu?

M-am apucat să fac și eu puzzle-ul meu de 500 de piese. Ca de fiecare data, cel mai ușor mi-a fost să încep cu marginile. După care a preluat nevastă’mea și l-a făcut până la final, fiind atent supravegheată de către mine. Pe ici pe colo am intervenit și eu punând din piese, dar nu a fost făcut în totalitate de către mine, ci contribuția mea a fost undeva pe la 10-15%.

Comparativ cu puzzle-ul de la D-Toys, mi-a plăcut materialul din care este făcut puzzle-ul, un carton mai gros. Piese care se îmbină bine și nu se strică ușor. Calitate clar mai bună!

Trefl - puzzle bun sau nu

Castorland – puzzle bun sau nu?

După experiența cu puzzle-urile D-toys , căci am mai făcut vreo 2 de la această firmă – am trecut la puzzle-uri făcute de Castorland. Să tot fi făcut vreo 4-5 puzzle-uri, cu piese între 1000-1500. La puzzle-urile de la Castorland mi-a plăcut faptul că sunt foarte colorate – am găsit niște poze / modele interesante.

Castorland - puzzle bun sau nu

Alte puzzle-uri

Mai am de testat puzzle-urile celor de la Franz Marc și Deico, asta din ce am mai văzut pe piață. Mi-a trimis o prietenă o poză cu un puzzle al celor de la Franz Marc și mi-a plăcut modelul. O să adaug poza mai jos cu riscul de a primi mai apoi înjurături de la persoana respectivă.

Franz Marc - puzzle bun sau nu

Concluzii finale

Până în prezent cel mai mulțumit am fost de puzzle-urile celor de la Trefl. Deja am mai pus ochii pe câteva modele de la ei, dar dacă voi continua să le înrămez, mi-e teamă că nu o sa mai am pereți pe care să le agăț apoi. Știți și voi cum e, la cort ai numai 4 ‘pereți‘.

Care este firma voastră preferată de puzzle-uri și de ce? Împărtășiți cu noi din experiențele voastre în căsuța de comentarii de mai jos.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

2 comentarii la „Cum alegem un puzzle bun?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code