Cât de greu este să fii cântăreț de manele?

O să încep acest articol prin a ura clasicul „Hristos a înviat!” tutoror celor 2 cititori ai mei. Am fost foarte inspirat de verișoru’ să scriu acest post, în căutarea de alternative de locuri de muncă pentru viitor.

Da, voiam să îi spun lui Răzvan că nu o să murim de foame și că putem face mai mult de 15 lei per articol / melodie. Să vedem totuși cât de deschis este el la ideea asta.

Avem nevoie de o investiție minimă: ceva haine de firmă pe care să scrie La Costel, Cugi, Wersace, Mike, Adibas. Nu trebuie să ne lipsească dujmanii! Să avem ceva dă valoare: am văzut că spirtul este la mare căutare acum… Mai trebuie să avem și un motiv de jale… și punem de-o piesă și un clip.

Nu știu dacă pot să când despre tipa care la 3 ani mi-a dat cu lopățica în cap pe când eram la mare cu ai mie, sau… despre tipa care la 7 ani mi-a spart colacul, sau dacă să mă duc mai înspre prezent la vecina din blocul de vis-a-vis de la etajul 5 care știe cum să scuture o față de masă!

Recapitulăm: avem haine de firmă, avem dușmani, avem gagici, avem valoare… cred că ne mai lipsește vocea, dar nu este chiar așa mare problemă. Nu este greu să zicem câte un „Solo!” din când în când pe instrumental și să menționăm pentru cine este dedicația.

Ah, am uitat de instrumental! Probabil o să cumpărăm unul de pe net, cel mai ieftin și îl mai re-masterizăm noi în Paint. Hai că ne pricepem! În curând o să avem și noi concerte în Nuba… sau era Cuba?

Oare am uitat ceva? Ne mai trebuiesc și versuri, dar aici mergem mult pe improvizație: „aaaaa”, „ooooo”, „țupa-țupa-ța” șamd.

Deja încep să vâd cum curg contractele!

Dar am mai uitat ceva, foarte important referitor la aspectul fizic. Trebuie să nu uit să îmi iau o cămașă cu 3 numere mai mică, care să aibă obligatoriu primii 3 sau 4 nasturi de sus rupți. Mai am nevoie de un medalion la gât – dacă nu găsesc, o să pun dopul de la cadă. Pantalonii să fie mulați și mai scurți la glezne în așa fel încât să se vadă cum nu port eu șosete la mocasini. Dar care mocasini? Că nu este bani de așa ceva, improvizăm niște șlapi de la Didibao, cumpărați din Europa.

Foarte important să învăț să dansez manele până la primul concert laiv. Este și păcat să nu știu de mișcarea de tăietură a legumelor pe mână, sau mișcarea de tăiat în aer înspre popoul sau mijlocul vreunei domnișoare.

Cred și sper că am reușit să fac un ghid relativ complet pentru a-i încuraja și pe alții să încerce să se descurce pe această criză. Deja nu pot să mai scriu foarte mult pentru că am primit 10 role de hârtie igienică de la Nașu Mare ca să închei aici.

V-am zis eu că ne descrcăm și pe criză! Imediat ce scot primul videoclip o să vă anunț. O să fac un ghid mai amănunțit de manele într-un viitor apropiat.

Credeți că am omis ceva pentru a deveni un cântăreț veritabil de manele? Lăsați părerea voastră în secțiunea de comentarii de mai jos.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Un comentariu la „Cât de greu este să fii cântăreț de manele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code