Ziua când am aflat că motanul meu fumează!

Nu știu dacă sunteți fumători și nici nu încurajez fumatul. Dar fumătorii poate că au pățit să constate că le lipsesc țigări din pachet. Cam așa a fost când am aflat și eu că motanul meu fumează.

Mai exact, la o curățenie amănunțită pe balcon și în sufragerie – am găsit ascunse țigări sub covoare. Atunci mi-am dat seama că nu mai este o idee bună să-mi las pachetul de țigări – desfăcut – pe măsuța din balcon, unde fumez de obicei.

Înainte de a mă apuca de fumat (a mă lua de fumat, cum mai spun unele persoane), am avut o discuție cu părinții mei despre asta. O discuție inițiată de către ei, nu de către mine. Ei bine, eu nici măcar nu am apucat să am discuția asta cu motanul meu.

Iată-mă deci pus în dificultate! Cum să îi explic că fumatul nu-i face bine?

Problema nu a fost doar asta, pentru că oricum fuma pasiv cât timp stătea cu mine pe balcon. Doar că la o distanță de câteva luni, s-a apucat și cel mare de fumat. Am aflat iarăși după alte câteva luni, când am dat covoarele la o parte pentru curățenia generală.

În funcție de an, curățenia generală la noi se face înainte de Paște și de Crăciun… și poate uneori de încă două ori în această perioadă.

Iată-mă deci stând în balcon, discutând cu cei doi motani ai mei. Nu mi-am aprins nicio țigară! Am încercat să le explic faptul că țigările sunt scumpe și să nu-mi mai fure țigări din pachet. Le-am spus că dacă vor să continue să fumeze, să se ducă la muncă și să-și cumpere singuri țigări. Asta pentru că nu-i pot întreține eu o viață întreagă!

Le-am explicat că de fapt țigările sunt bani arși și că și-ar putea cumpăra un ansamblu de cățărat de banii aceia… Sau și mai bine, și-ar putea cumpăra mâncare și jucării care să le ajungă în toate cele nouă vieți.

Să vedem dacă această discuție a dat roade sau nu, la următoarea curățenie generală… când o să-mi dau seama dacă motanul meu fumează în continuare sau nu. Lui Răzvan nu are cine să-i fure țigările, pentru că el nu fumează! Dar dacă ar fuma, lui i-ar fura țigările cactușii.

Mi-l și imaginez pe Răzvan cum își amenință cactusul: „Dacă mai fumezi și îmi furi din țigări, nu-ți mai dau apă un an de zile!„.

Animalele voastre de companie fumează? Cum ați aflat că s-au apucat de fumat și cum ați reacționat? Lăsați-ne un comentariu în secțiunea de mai jos.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

2 comentarii la „Ziua când am aflat că motanul meu fumează!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code