O seara normala pe timp de COVID19 (partea I)

7 persoane… o garsonieră din Titan… o grămadă de marfă de contrabandă.

Arbitrul ne-a invitat la o seară de poker, dar înainte de asta… trebuia să faci dovada că ai pe ce juca. Mai târziu am aflat că Arbitrul era de fapt o femeie, respectiv tanti Doina.

Iată-mă deci suit în mașina personală, cu portbagajul plin cu conserve de fasole. La începutul crizei și panicii am cumpărat vreo 1000 de conserve de fasole, dar nu d-alea ieftine… ci d-alea cu afumătură. Ca să vadă Arbitrul că sunt fezabil, am luat la mine vreo 200 de conserve. Oricum buy-in-ul era de 100 și am zis că poate mai cumpăr apoi chips-uri.

Am primit o adresă și-o oră printr-un SMS. Dacă sunai la numărul de pe care primisei SMS-ul, intra un fel de robot și nu răspundea nimeni. Am ajuns la adresă, când văd vreo 4 matahale într-o parcare. 2 matahale stăteau mai retrase, pe când celelalte două erau fix la intrarea în parcare. Unul dintre tipi îmi face semn unde să parchez și celălalt îmi spune să opresc motorul și să mă dau jos din mașină. Bag de seamă că nu este de glumă.

Mai alături, tot în parcare, mai sunt alte cinci persoane, printre care și o femeie. Părea că stau de vorbă la o țigară, ca niște vecini buni ce sunt… toți cu măști la nas și gură.

Matahala mă roagă insistent să deschid portbagajul, să vadă ‘marfa’. Îmi spune că este în regulă și că putem urca. Celelalte două matahale le fac semn celorlalți 5 că putem urca.

Ne suim într-un lift de marfă / mobilă: două matahale și primii 3 jucători – am presupus eu, iar mai apoi alte 2 matahale și restul de 3 jucători. Urcăm la etajul 10 și suntem întâmpinați de o doamnă cam la vreo 45 de ani, plină de lanțuri de aur la gât și îmbrăcată ca la o zi onomastică: cămașă, pantaloni la dungă … o doamnă bine. S-a prezentat ca fiind Arbitrul – după cum am bănuit și eu dealtfel.

O masă mare ne aștepta într-un living nici prea pare, nici prea mic. Eu venind ultimul întreb dacă se poate fuma. Mi s-a raspuns afirmativ.
Mă așez la masă și caut o scrumieră. Observ că 2 matahale rămân la ușă, în casă, pe când celelalte două se retrag pe balcon.
Arbitrul vine cu 3 scrumiere și le plasează strategic pe masă. Ne face mai apoi cunoștință: Relu, ne’a Titi, tanti Nuți, Cătă și Nubitu’ erau restul jucătorilor. Am prevăzut că o să fie o noapte lungă, iar arbitrul verificase deja marfa fiecăruia dintre noi.

Relu venise cu un portbagaj plin cu hârtie igienică; ne’a Titi cu un portbagaj de sanitarizant și spirt; tanti Nuți a venit cu un portbagaj plin de făină; Cătă a adus 50 de pui congelați și Nubitu cred că lucra cu doamna Doina, doar doar să le iasă și lor ceva.

M-am dus să mă servesc cu o cană de cafea de pe o masă improvizată, ce se voia probabil a fi un open bar, deoarece existau și niște gustări. Matahala 3 vine de pe balcon și ne anunță pe toți că începem jocul în 5 minute.

Mă așez în dreapta lui tanti Nuți și începem jocul. Pfuai, un 3 de inimă roșie și un 5 de treflă. Mă arunc fără să stau pe gânduri! Dacă doamna Doina îmi va da numai cărți așa, nu mă văd bine. După vreo 3-4 mâini îmi pică și mie un juvete de neagră și un popă de romb. Plusez și încerc la chintă. În flop un 3, un 10 și o damă de inimă neagră. Observ că se bagă doar tanti Nuți și Nubitu, pică un popă de inimă neagră. Nu prea sunt eu cu biserica, cu popi, cu d-astea… dar Doamne ajută!

Mai plusez o dată, Nubitu iese din schemă și rămân cu tanti Nuți. Parcă nu aș fi vrut să plec doar cu 100 kg de făină la finalul meciului. Tanti Nuți plusează. Cred că avea culoare, dar mie nu-mi venise cartea pentru chintă. Și nici cu atâta fasole nu prea aveam ce să fac. Bag all in, dacă se termină jocul pentru mine, măcar să se termine repede.

Arbitrul se uită la amandoi – și la mine și la tanti Nuți. Bagă all in și tanti Nuți. Arbitrul întoarce ultima carte pe când eu închid ochii. Era As de inimă neagră. Arătăm cărțile, tanti Nuți: Q, K, A de inimă neagră din flop și 3 și 6 de inimă neagră în mână; eu cu 10, Q, A din flop și J, K în mână, totul la culoare. Am eliminat-o pe tanti Nuți.

La fiecare 30-45 minute luam câte o pauză și știam că va fi o noapte lungă.

Tanti Nuți se ridică demnă de la masă, fără prea multe comentarii sau riposte și-și aprinde o țigară slim. Răsuflă parcă ușurată că s-a terminat atât de repede meciu pentru ea, dar cum le va spune nepoților că nu o să mai poată face cozonaci de Paște?

Acest post este un pamflet și trebuie tratat ca atare, dar ca orice poveste… există și un sâmbure de adevăr în ea.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

2 comentarii la „O seara normala pe timp de COVID19 (partea I)

 • martie 16, 2020 la 19:38
  Permalink

  Mi se pare malitios articolul. Cata e firesc sa fie personaj secundar, dar parca prea usor a iesit din joc Nubitu. ceva nu-i bine…

  Răspunde
  • martie 16, 2020 la 20:46
   Permalink

   Nu ai inteles nimic! Nubitu nu a iesit din joc… inca! Vom vedea cum decurg lucrurile. Cata nu stiu daca e personajul secundar, ar putea fi chiar cel principal… dar la fel. Vom vedea!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code