In cautarea unui loc de munca – intro

Motivul pentru care m-am decis abia acum să scriu despre acest subiect sensibil este pentru că recent m-am întâlnit cu părinții unui prieten din copilărie care mi-au spus câte ceva despre cât de greu este să-ți găsești de muncă în zilele noastre. Înainte de a intra în poveste o să vă arat un scurt filmuleț amuzant – cum doar reclamele la Pepsi pot fi.

Aș fi tare curios care dintre prietenii mei ar face asta pentru mine (exact ca în clip)…

Ca să nu deviez prea mult de la subiect, mă gândeam că și nouă – celor tineri ne este greu să ne găsim de muncă, dar celor cu experiență (atât de viață cât și de muncă). Niciodată nu-mi voi vorbi foștii angajatori de rău, pentru că sunt convins că nu politica firmelor respective este de vină, ci oamenii sunt cei care strică felul în care anumite firme sunt văzute de către angajati sau de către cei din afara firmelor.

Până în prezent, oriunde am fost angajat, mi-am dat toată silința să-mi fac treaba așa cum pot, în așa fel încât să nu-mi pot reproșa mie nimic. Întotdeauna va exista totuși întrebarea din partea angajatorului, dacă nu cumva ai fi putut face ceva mai mult, dar sunt cazuri și cazuri.

Nu vreau să intru încă în detalii complicate, dar promit că o voi face în câteva posturi – în cazul în care aveți de făcut studiu de caz pe acest subiect, și vă promit că va fi mai mult decât suficient ce vă voi relata.

După cum am spus, postul acesta a pornit de la o simplă discuție cu unul dintre părinții prietenului meu. Nu voi da nume! Ideea este că acel părinte care vorba aceea este trecut prin viață, și are o experiență într-un anumit domeniu, nu-și găsește de muncă de mai bine de 3 ani de zile. De fapt problema nu este asta, ci faptul că își poate găsi de muncă, dar nu fără compromisuri des întâlnite la angajatorii din România: salariu minim pe economie pe cartea de muncă, lucrul la sfârșitul săptămânii neplătit suplimentar, ore peste program șamd. Când voi intra și în detalii referitor la micile tertipuri și interpretări ale legilor din România, atunci veți înțelege mai bine despre ce este vorba.

Cert este că nu e de mirare faptul că tot mai mulți tineri se decid să plece să lucreze în străinătate. Mă refer aici la medici, avocați, chiar și lucrători în construcții.

Voi reveni într-un viitor apropiat cu câteva studii de caz, cât și cu micile scheme folosite de anumite companii / firme după ce angajază oameni pentru a presta anumite servicii.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code