In cautarea unui loc de munca – Cazul 7

Încă un caz minunat întâlnit de-a lungul timpului de pe vremea când îmi căutam de muncă este următorul: lucrezi la o companie multi-națională ce are peste 300-500 de angajați, sau poate chiar peste 1000 de angajați. Cum este ‘moda’ acum, se fac contracte de muncă pe perioade foarte mici de timp ce durează între 3 luni și un an, deci nu știi dacă peste 3 luni, 6 luni sau un an vei mai lucra în respectiva companie… și implicit alegi să ai un plan B, un plan de siguranță – să nu te trezești fără un loc de muncă la expirarea contractului de muncă.

Îți publici CV-ul pe mai multe platforme de recrutare online și-l lași vizibil. Ocazional mai aplici pe ici pe cla câte o firmă / companie și-ți mai programezi câte un interviu. Surprinderea va veni însă atunci când vei primi un e-mail de a stabili un interviu la aceeași firmă pentru care lucrezi deja – fără să aplici. Răspunsul tău va fi ceva de genul: „Vă mulțumesc pentru interesul acordat profilului meu, dar știți? Eu deja lucrez pentru compania pe care o reprezentați!“.

Apoi totul e tăcere!

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code