In cautarea unui loc de munca – Cazul 3

Cazul 3 este mai rar întalnit, dar asta nu înseamnă că nu este un caz valid. Aici mă refer la cazul în care din senin ești sunat(ă) după cine știe cât timp de către un angajator oarecare pentru un post la care ai aplicat cu cine știe cât timp în urmă iar tu ești angajat(ă) de ceva timp.

Am pățit-o să fiu sunat după mai bine de 12 luni! Logica mea este următoarea: când aplic – pe o platformă de recrutare online, sau la un târg de locuri de muncă – de cele mai multe ori am aplicat pentru că aveam nevoie de un loc de muncă atunci, nu după 3 luni, 6 luni, sau peste 12 luni. M-am uitat la istoricul aplicărilor, și trecuse mai bine de un an de când aplicasem, și aveam peste 10 luni de când lucram pentru o companie multinațională. Doar nu se aștepta angajatorul respectiv ca eu să aștept un răspuns din partea lui, mai mult de 2-3 săptămâni, nu?

Tot în cazul ăsta includ și companiile care te sună deși nu ai aplicat la ei, deoarece probabil ai profilul public pe platformele de recrutare online. Aici, poate chiar ai noroc și într-adevăr ți se face o propunere mai bună decât ai în prezent, dar după cum am spus – sunt cazuri foarte excepționale.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

4 comentarii la „In cautarea unui loc de munca – Cazul 3

 • iunie 1, 2015 la 11:48
  Permalink

  În Cluj așa procedează companiile mari, iar eu-s de părere c-ar merita măcar pentru un interviu să te obosești să mergi până la ei, oricum n-ai nimic de pierdut, poate te alegi chiar și cu un salar mai mare decât cel actual. (știu cazuri)

  Răspunde
  • iunie 1, 2015 la 13:02
   Permalink

   După cum îmi place să zic: „Mergi și încearcă!“. În cel mai rău caz, nu te angajază și ești în aceeași postură… sau în cel mai bun caz, te angajază – punct ochit, punct lovit! 😉

   Răspunde
 • iunie 2, 2015 la 22:21
  Permalink

  Oricum ai da-o, tot pe plus ești, cine știe ce poți afla din urma respectivei experiențe, chiar dacă mulți vor zice că-s sătui de interviuri (eu nu prea, am încercat de 2 ori și mereu am ”nimerit” din prima)

  Răspunde
  • iunie 4, 2015 la 12:34
   Permalink

   Am mai întâlnit cazuri de 2 din 2 interviuri reușite. Însă eu n-am fost chiar atât de norocos. Am fost la zeci de interviuri, care mai de care mai dubioase…

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code