In cautarea unui loc de munca – Cazul 2

După cum am promis, revin cu încă un caz fenomenal din seria „În căutarea unui loc de muncă“. Nu vă îngrijorați, cazurile prezentate până acum au mai mult de 6 luni vechime.

Aplic – tot pe o platformă de recrutare online – pentru un post de software tester, experiența mea în testare fiind de Senior Tester. La scurt timp primesc pe e-mail un test – de identificat cateva bug-uri (greșeli) ce țin de UI (User Interface), de scris bug-urile respective și de trimis înapoi prin intermediul e-mail-ului. Fac și acest pas, ce a durat maxim 30 de minute. După 5 primesc următorul răspuns: „Va multumim pentru interesul acordat firmei noastre. Din pacate profilul dumneavoastra nu se potriveste postului nostru in momentul de fata. Va vom pastra in baza noastra de date pentru o posibila colaborare viitoare.“. Tot ce vă pot spune acum este faptul că era o prioadă cam neagră pentru mine, și mi s-a părut normal să întreb ce anume nu se potrivea. De această dată primesc răspuns în aceeași zi: „In momentul de fata noi cautam  sa angajam pe o pozitie de junior tester pe cand dumneavoastra aveti experienta.“.

Nu cred că vă puteți imagina reacția mea, pentru că din punctul meu de vedere – când cineva are experiență într-un anumit domeniu, acea persoană poate fi potrivită pentru angajare, mai mult decât cineva fără experiență. Căutând răspunsul la întrebarea „De ce firmele preferă oameni fără experiență în detrimentul unei persoane cu experiență?“ răspunsul l-am primit de la cineva mai în vârstă, care are o firmă într-un alt domeniu decât cel pe care-l căutam eu – răspuns care nu mi-a plăcut, dar poate că acea persoană are dreptate: Unele firme preferă persoane fără experiență, pentru că le pot ‘modela’ după bunul plac, pe când o persoană cu experiență poate fi mai greu schimbată.

În acest caz, mi s-ar fi părut normal să fiu măcar chemat la un interviu, să mi se prezinte o ofertă – chiar și cu un salariu de Junior Tester. Dacă mai apoi eu acceptam oferta respectivă de salarizare, era problema mea. Este normal totuși ca atunci când ai o experiență într-un domeniu, să fii tentat ca după 3-6 luni să-ți renegociezi salariul în funcție de performanțe șamd.

Foarte pe scurt, cazul 2 prezintă scenariul în care ai experiență, există posturi disponibile, dar ești refuzat pentru că ai experiență. Dacă ai experiență nu e bine, dacă nu ai experiență – iar nu este bine! Cine-i mai înțelege pe angajatorii din România?

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code