Detectivul particular – Episodul 15

– Alo! Salut, Andrei! Spune-i domnului M.S.C. că în maxim două ore sunt la el. Trebuie să afle și el asta! închid telefonul.

Cred că pentru prima oară eram foarte aproape de a rezolva acest caz!

– Alo! Bună, Dy! Am nevoie de ajutorul tău! Vreau să ne întâlnim în fața pieței Dorobanți într-o oră! Crezi că poți ajunge?
– Da, cred că pot ajunge, dar spune-mi despre ce este vorba!
– Vreau să-i spui unui prieten exact ce mi-ai spus mie despre Smaranda! Crezi că poți face asta pentru mine?
– Da, pot face asta… dar știi că o să te coste!
– Normal! Serviciu contra serviciu! Deci într-o oră, da?
– Într-o oră să fie! îmi răspunde ea, iar apoi închidem.

Totul era atât de evident și a fost atât de mult timp chiar sub nasul meu!
Aștept deci în fața pieței Dorobanți! Am ajuns cu 10 minute mai devreme. După alte câteva minute, timp în care am fumat o țigară, o zăresc și pe Dy – era la trecerea de pietoni. Se face culoarea verde și pășește ușor venind spre mine, când văd că o mașină neagră cu geamuri fumurii se apropie în viteză!

– Nuuuuuuuuuuuuuuu! apuc eu să țip ca din gură de șarpe, dar era deja prea târziu.

Oricine ar fi fost, nu a apăsat câtuși de puțin frâna, ba din contra… parcă a accelerat intenționat. Acum nu-mi mai era de folos cu absolut nimic, era încă un martor redus la tăcere într-un caz care avea să se termine curând. Stătea întinsă pe jos, cu părul ei blond, într-o baltă de sânge. Nu mai mișca deloc. Lumea se adunase puhoi în jurul ei… numai eu mă chinuiam să plec cât mai repede de acolo. Deja o să pară foarte dubios dacă sunt prins că am fost martor și la acest accident – aș ajunge suspectul lor numărul unu!

Și cu toate astea, deși nu știu cât de credibil ar putea suna venind de la mine… tot puteam să-i spun d-lui M.S.C. că Smaranda e…

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code