Despre brățări de activitate – dacă mi-au schimbat viața sau nu

După ce am testat mai multe brățări de activitate de la Xiaomi, am zis să mai încerc și alte modele – de la alți producători. Printre dezavantajele celor de la Xiaomi, respectiv Mi Band 3 și Mi Band 4, voi spune doar că nu par prea bărbătești. Iar eu unul – sunt un tip ce nu are o mână foarte groasă, dar care recunoaște că cele două modele par mai degrabă exclusiv pentru femei.

Așa se face că am primit cadou de la Răzvan o brățară de activitate de la Blitzwolf, mai exact BW-HL1. O diferență între Xiaomi Mi Band 4 și Blitzwolf puteți vedea în poza de mai jos.

brățări de activitate - xiaomi mi band 4 vs blitzwolf

Pare mai bărbătească brățara de la Răzvan, ce-i drept. Ambele au avut și avantaje și dezavantaje. Tocmai de aceea m-am decis ca mai apoi să achiziționez un ceas smartwatch Fitbit Versa Lite.

brățări de activitate - smartwatch Fitbit Versa Lite, Marina Blue/Marina Blue Aluminum

La fel și cu smartwatch-ul (sau mai bine zis: cu ceasul inteligent) – și cu avantaje și dezavantaje. Ce nu mi-a plăcut la FitBit este faptul că am ajuns să-mi încarc telefonul (nu cartela) de 2 ori pe zi, cel puțin. Asta deoarece aplicația folosește foarte mult și GPS-ul telefonului mobil.

Ceea ce mi-a plăcut la brățările de activitate de la Xiaomi este prețul. Este unul accesibil pentru orice om. Căutând și prețul pentru brățara de activitate a celor de la Blitzwolf, pot spune că prețul a fost chiar mai mic decât al celor de la Xiaomi, dar nu cu mult. Când vine vorba despre prețul pentru ceasul inteligent de la FitBit… Aici se schimbă povestea! Dar totuși este vorba de gama de ceasuri inteligente, nu de brățări de activitate. Să fiu sincer, mi-ar fi plăcut mai mult versiunea FitBit Versa 2, dar din lipsă de fonduri am mers pe versiunea Lite. Cel mai probabil o să ajungă tot la nevastă’mea, cum s-a întâmplat și cu brățara de activitate de la Xiaomi, versiunea a 4-a.

Blitzwolf are o funcție care mi-a plăcut foarte mult, respectiv funcția Shutter. Adică pot face o poză cu telefonul mobil, de pe brățară. Cei de la Xiaomi nu au această funcție. Ce nu mi-a plăcut la Blitzwolf este faptul că nu pot selecta decât din 3 fețe ale display-ului. La Xioami și Fitbit poți selecta dintr-o multitudine de fețe. Galerie FitBit aici și învățați cum să vă faceți propriul skin pentru display pentru Xiaomi Mi Band de aici. Eu unul nu am avut răbdare să-mi fac un skin propriu, dar dacă voi ați făcut asta – aștept părerea voastră în secțiunea de comentarii de mai jos.

La capitolul baterie, Xiaomi Mi Band a reușit să fie lider, urmând apoi BlitzWold și pe ultimul loc FitBit. Purtând simultan cele 3 brățări, am testat după cum urmează: toate notificările activate, alergat 1h, display-ul la maxim, 6-8 ore de dormit. După 24 de ore Xiaomi Mi Band mai avea 85% baterie. BlitzWold mai avea 80% baterie, FitBit Versa Lite mai avea 73% baterie.

Un alt avantaj al celor trei brățări de activitate / ceasuri inteligente este faptul că li se pot schimba brățările foarte ușor. La BlitzWolf este același principiu ca și la FitBit. Pe când la brățările Xiaomi este puțin mai complicat, dar nu imposibil. Prețul brățărilor colorate nu este foarte mare.

Pentru un plus de grijă pentru brățări, vă recomand să achiziționați și câte o folie de protecție pentru display. Nu încurcă cu nimic funcționalitatea și sunt ușor de aplicat.

Ca o concluzie finală… Nu pot spune că aceste 3 modele mi-au schimbat viața semnificativ. Este adevărat că voiam să știu cât timp dorm noaptea și dacă am un somn agitat. Voiam să îmi pot lua tensiunea sau să știu câți pași fac zilnic. Dar ca orice produs, nici aceste dispozitive inteligente nu sunt 100% precise.

Voi ce brățări de activitate folosiți și de ce? Ce avantaje și dezavantaje ați găsit la ele? Lăsați-ne un comentariu în secțiunea destinata, de mai jos.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code