Pandemia – De la fictiune la realitate

De la fictiune la realitate este doar un simplu pas și nu putem spune că nu am fost preveniți cu privire la pandemie în diverse filme, de-a lungul timpului. Eu unul sunt un mare cinefil. Printre filmele care mi-au amintit de criza din zilele noastre voi începe prin a aminti de filmul „Resident Evil„. Seria de filme a fost făcută după jocul cu același nume celebru.

World War Z” este un alt film care mi-a adus aminte de pandemia din zilele noastre. Este adevărat că în acesta era vorba despre zombie. Spre rușinea mea, mi-a scăpat însă filmul „Pandemic„. Nu știu cum de s-a întâmplat una ca asta, dar voi remedia asta în zilele următoare. Will Smith este unul dintre actorii mei preferați și mi-a plăcut să îl văd în „I am legend„.

Am observat totuși că mai sunt filme ce au același subiect, dar nici măcar nu știu dacă merită menționate în acest articol. Unele sunt documentare precum și serialul „Pandemia – virusul gripal” de pe Netflix. Nu vreau să fac acum o teorie a conspirației. Doar mi se pare puțin ciudat faptul că Netflix a lansat acest documentar fix cam în aceeași perioadă în care Covid 19 sau Coronavirusul se împrăștia la nivel global.

Referitor la acest serial… mă apucasem să văd primul episod în momentul în care abia se anunțaseră primele cazuri de infectare în Wuhan. Chiar mă plictiseam și nu aveam la ce să mă uit. Ajunsesem cu serialele preferate la zi. Dar brusc mi-a apărut acest serial la sugestii. Ciudat, nu? Sau poate că de fapt eu sunt un ciudat și Netflix știe asta despre mine?

Revenind la subiect: nu știu sigur dacă scenariștii filmelor menționate anterior sunt niște genii sau nu, dar au demonstrat că de la fictiune la realitate nu este decât un pas. Unul mic. Atât de mic încât este aproape insesizabil.

Dacă credeți că am omis filme pe aceeași temă, sunteți liberi să mi le menționați în secțiunea de comentarii de mai jos. Abia aștept să le văd! 

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

4 comentarii la „Pandemia – De la fictiune la realitate

 • aprilie 23, 2020 la 08:56
  Permalink

  Meezerie de pandemie. Sper sa ne dea dinaia cu zombie, nu imitatia asta chinezeasca.

  Răspunde
 • aprilie 23, 2020 la 15:00
  Permalink

  “Contagion” e un alt film pe tema asta. Si eu tot zic ca as vrea sa ma uit pe Netflix la serial, macar asa de curiozitate.

  Răspunde
  • aprilie 24, 2020 la 07:42
   Permalink

   Multumesc, Otilia. O sa il caut si o sa ma uit si la filmul recomandat de catre tine.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code