Now you see me – The Prestige – The Illusionist

Probabil vă întrebați ce au în comun cele trei titluri de filme. Pe mine m-au fascinat, pentru că subiectul lor principal este MAGIA – și întotdeauna m-a fascinat acest subiect.

Văzând săptămâna trecută pe PRO TV – pentru a nu știu câta oară – filmul „Now You See Me“ (I.M.D.B. + trailer) , sau „Jaful Perfect“… m-am gândit să vă mai dau câteva sugestii de filme bune în același gen și anume: „The Prestige“ (I.M.D.B. + trailer) și „The Illusionist“ (I.M.D.B. + trailer), ambele apărute în anul 2006.

Să începem cu filmul „Now You See Me“:

  • până la acest film, nu auzisem de Jesse Eisenberg decât în cateva filme, singurul film în care într-adevar mi-a atras atenția a fost „The Social Network“ (I.M.D.B. + trailer), unde mi-a fost prea antipatic ca să-l iau în seamă – jucând rolul lui Mark Zuckerberg. În „Jaful Perfect“ – din cauza scenariului probabil – mi-a plăcut cum și-a jucat rolul.
  • Morgan Freeman – nu cred că mai are nevoie de vreo prezentare – clar i-a oferit un plus de culoare filmului (și la propriu și la figurat).
  • Michael Caine – un actor la fel de bun ca și Morgan Freeman, m-a uimit cu jocul său actoricesc și l-am putut vedea și în filmul „The Prestige“ – nu întâmplător am legat aceste trei filme.
  • Woody Harrelson este un actor la fel de cunoscut ca și ceilalți prezentați mai sus și m-a uimit cu rolul său de mentalist.
  • Pe Isla Fisher n-o știu decât din filmele „Great Gatsby“ și „Wedding Crashers“ și o consider o actriță frumoasă.
  • Revenind la filmul propriu zis, mi-a plăcut faptul că regizorul – Louis Leterrier – a fost foarte atent la detalii. Nu am căutat să văd cine a scris scenariul, dar mi s-a părut de-a dreptul genial!

Pentru filmul „The Prestige“ nu aș vrea să vă spun prea multe decât că este un film la fel de genial ca și „Jaful Perfect“. În mare, este vorba despre o rivalitate între doi magicieni interpretați de Hugh Jackman (pe care probabil îl știți din seria de filme X-Men) și Christian Bale (pe care l-ați putut vedea în rolul lui Batman în The Dark Knight). Ciudată combinație când stăm să ne gândim că și Christian Bale și Michael Caine au fost selectați pentru filmul Batman.

În filmul „The Illusionist“ îl putem vedea pe Edward Norton și Jessica Biel într-o poveste de dragoste interzisă ce pornește de la un număr de magie.

Sper să vizionați cele trei filme, dacă nu le-ați văzut deja, și să lăsați o părere mai jos.

Credit foto.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code