Atenție la profitori

O să vă povestesc o întâmplare reală ce se întâmplă poate chiar și acum când scriu despre asta. De câteva zile, pe la Piața Muncii umblă un bărbat cam la 35-40 de ani ce profită de încrederea și bunătatea oamenilor. De ce spun asta?

Să încep cu începutul. Mă plimbam prin zona Piața Muncii, când dintr-o dată observ un domn cum se împiedică și cade pe jos. Nimeni nu sare sa-l ridice, așa că îl ajut. Îmi mulțumește politicos și intră în vorbă cu mine. Mă roagă să-l traversez strada pentru că vrea să ajungă la nu știu ce spital (probabil unul de prin zonă). Zic s-o fac și pe asta!

În timp ce-l ajutam să traverseze strada începe să mă vrăjească și să mă aburească, iar în gândul meu era o singură frază: „Sper să nu-mi ceară bani!“.

Din păcate după ce am traversat împreună, vine și întrebarea asta. Îmi spune că-l doare piciorul și dacă-i pot da 5-6 lei să se ducă cu taxi-ul până la spital. Mă retrag puțin într-o parte și scot o bancnotă de 5 lei pe care i-o dau, crezând că fac un bine.

La câteva zile după acest episod, mergând cu treabă prin aceeași zonă observ o față cunoscută. Ați ghicit! Același bărbat, de această dată era ajutat să traverseze de către o altă persoană la fel de tânără ca și mine. Imediat mi-am dat seama că am fost țepuit și am zis să împărtășesc asta și cu voi. Aveți atenție deci la profitori. Sunt probabil multe astfel de persoane ce mișună prin București și nu numai.

Nu am idee cum să denumesc această „schemă“, poate veniți voi cu vreo idee. Și ne mai mirăm de ce avem o țară plină de profitori și corupție. Eu încă nu mi-am revenit după această întâmplare. Ați pățit-o și voi?

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Un comentariu la „Atenție la profitori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code