WineMe – In vino veritas

Pe timpul pandemiei am încercat să mă dezvolt și să-mi dezvolt pe cât posibil cele cincisprezece spre douăzeci de simțuri pe care le am. Printre ele am descoperit și o mică pasiune pentru vin, descoperind astfel site-ul de vinuri de la WineMe.

Pentru că „în vin stă adevărul” (traducerea titlului din latină în română), am descoperit un gust plăcut, respectiv vinurile de la crama Domeniile Panciului.

Pentru că am fost gospodar și am făcut grătar în repetate rânduri, dar am și gătit mai multe feluri diferite de mâncare… m-am văzut nevoit să găsesc un soi de vin care să se potrivească la orice fel de mâncare. Cum vinul roșu se bea de regulă la carnea roșie precum vita, iar vinul alb se poate servi la un pește… am ales calea de mijloc.

Am căutat astfel un rose care să-mi îmbie simțurile și… să fiu sincer cu voi, de Paște am făcut friptura de miel în sos de vin. Mai exact Riserva Rose fără sulfiți… rezultatul îl puteți vedea mai jos.

wineme - Domeniile Panciu, Riserva Spumant Rose

Preferatul soției mele este însă vinul rose cu aromă de mure, căpșuni și cireșe. Nu este ea mare băutoare de vin, dar mi-a spus că este printre puținele vinuri pe care le agrează organismul ei. Și-n plus, nici nu o doare capul a doua zi, dacă cumva întrece măsura. Se poate servi atât cu apă minerală, Sprite / 7up / Pepsi / Cola, dar în aceeași măsură este băubil și sec, cu câteva cuburi de gheață-n pahar.

Fiind deja vară, nimic nu ne poate delecta după o zi de muncă, decât un pahar de vin rose cu două-trei cuburi de gheață peste el. Ce mi-a plăcut la WineMe este faptul că o dată cu abonarea la newsletter am avut parte de o reducere de 5% la comandă. În plus de asta pot afla primul despre ce promoții au aceștia. Site-ul și modalitatea de lansare a unei comenzi este foarte facilă.

Am fost atât de mulțumit de WineMe, încât i-am cumpărat și Nașului meu o sticlă de vin alb demi-sec, pe care cel mai probabil o vom desface la următorul grătar.

Dacă tot v-am vorbit despre vinurile rose, poate sunteți curioși să aflați mai multe despre acesta. Ce-i drept, gusturile nu se discută. Există persoane cărora le plac vinul roșu sau vinul alb, poate. Anul acesta, eu m-am dat pe rose.

Revenind puțin la vinul rose, de cele mai multe ori acesta are note proeminente de fructe (căpșuni), de flori (petale de trandafir), citrice sau chiar pepene. Acestora li se pot adăuga apoi arome plăcute de plante verzi proaspete.

Să nu uităm totuși că vinul trebuie băut cu moderație, un maxim de 250 ml pe zi pentru femei și un maxim de 400 ml pe zi la bărbați. Orice cantitate peste poate avea mai mult efecte adverse decât benefice.

Care este vinul vostru preferat și de ce? Lăsați-mi un comentariu în căsuța de mai jos.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

One thought on “WineMe – In vino veritas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code