Panica maxima cu Covid-19

Mare panica, mare de cand cu Covid-19! Am fost si eu intr-un hypermarket aseara, sa cumpar d-ale gurii. Am rămas șocat să văd într-adevăr rafturi goale la făină și la carne. Nici la capitolul hârtie igienică nu am mai găsit ceva, decât câteva role ce păreau a fi căzut pe jos și erau puțin murdare.

Parcă ar fi venit sfârșitul lumii, nu alta. Dar ce e important pentru români – și am descoperit mai apoi că și în alte țări – este să avem hârtie igienică. Adevărul e că vin vremuri căcăcioase, din moment ce și proviziile de fasole la conservă s-au epuizat.

M-am simțit ca înainte de ’89. Pe atunci stăteai la conzi interminabile pentru lapte, carne etc. Nu m-ar deranja dacă statul ar decide să raționalizeze făina, carnea, laptele și alte câteva elemente de bază. Nu știu de unde panica asta, că dacă e să vină virusul peste noi… nu e ca și cum cele 20 de baxuri de hârtie igienică au cum să ne scape de el. Și dacă nu ne scapă, ce facem? Lăsăm moștenire 19,5 baxuri de hârtie igienică?

Cât despre făină: chiar și aia are un termen de valabilitate. Și chiar dacă este lung… dacă deschizi o pungă cu făină, în maxim 2 luni face fluturi. Și atunci cu ce ne ajută?

Am auzit de oameni care luau pulpe de pui, ciocănele de pui, aripioare de pui sau pui întregi cu căruțul. Probabil de asta era totul gol. Românul dacă moare, măcar să aibă stomacul plin. Gen, când vine Covid-19 peste tine îi zici așa: „Stai să facem întâi un grătărel și apoi mă poți lua pe lumea de dincolo!” și el, ca un virus ascultător… te lasă să dai un ultim bairam cu vecinii, familia etc.

covid-19 raionul de carne

Suntem absurzi și ne comportăm prostește! Suntem niște egoiști notorii și nu e de mirare că acest virus a venit peste noi tocmai acum. Dacă este să ne luam după astrologi, de fiecare dată – în anul Șobolanului, s-au întâmplat numai nenorociri. Din păcate am auzit că prin State au ajuns să se împuște între ei pentru hârtia igienică. Probabil că nu au dat asta la știri!

Important este că la băuturi nu era gol. Deci de sete sigur nu murim!

covid-19 raionul de bauturi

Am fost astăzi din nou și am crezut că au aprovizionat la făină, însă au făcut cea mai bună glumă cu mine…

covid-19 raionul de faina cu zahar

Voi ați reușit să vă faceți provizii de Covid-19? Apropo de asta, eu zic să nu vă grabiți să luați Covid-19, că poate mai înspre toamnă apare Covid-19 SE sau Covid-20.

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code