Pământul a obosit – cred că avea nevoie de o pauză

Pământul… această planetă căreia îi spunem casă. Cea care ne-a găzduit de mii și mii de ani. A treia planetă de la soare, cunoscută și drept Terra se resimte după atâta timp. Pământul a obosit și are nevoie de o mică pauză.

Păcat că această pauză a venit cu o pandemie! Dar poate că nu se putea altfel. Nu ne putea opri pe noi de la distrugere decât printr-o măsură drastică. Și să fiu sincer, nu vreau să încep cu teorii ale conspirației și să vă spun că nu cred nimic despre evoluția naturală a virusului Sars-Cov2. Poate după ce o să trecem peste perioada aceasta de pandemie voi scrie și despre asta.

Cert este că peste tot în lume se văd și beneficiile faptului că marea majoritate a populaței a stat în casă vreme de 2 luni. Văzusem la știri acum câteva zile cum că Marea Neagră și-a schimbat culoarea. Este de un azuriu pur! Am apărut delfini acolo unde nu se mai văzuseră de mult, așa cum se poate vedea din această știre și următoarea.

A scăzut numărul de accidente de mașină din ultimele luni și cel mai probabil că a scăzut și nivelul de poluare. Planeta Pământ avea nevoie să respire și probabil că și noi o dată cu ea. Păcat că această repornire a Pământului a fost atât de drastică și a venit cu pierderi de vieți omenești. Dar poate că altfel nu am fi învățat. Deși cred că nu am învățat nimic din asta și ne vom comporta la fel ca înainte: ca un factor distructiv pentru planetă.

Vom reveni la vechile obiceiuri până la următoarea pandemie sau cine știe ce fel de gripă. Dacă din gripa spaniolă nu am învățat nimic, nu mă aștept ca virusul Covid 19 să ne fi dat vreo lecție de viață… încă.

Pământul a obosit, dar să sperăm că vom fi bine! Pentru că Pământul chiar avea nevoie de o pauză!

Sursa foto: nasa.gov .

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code