Cum am descoperit a doua meserie – bricolajul

Conform DEX – bricolajul reprezintă practicarea pe lângă gospodărie de treburi mărunte. Eu oricum am fost întotdeauna de părere că este bine să știi cel puțin încă o meserie, la fel cum este bine să știi cel puțin o limbă străină. Cum nu știu cam cât timp o să meargă treaba asta cu suportul IT, deja mă gândeam ce fel de meserii pot practica pe viitor.

Am ajuns la concluzia că trântor nu pot fi, pentru că nu s-a inventat stup atât de mare pentru mine. Îmi venise apoi ideea de ‘bate gard’ (bodyguard) la metrou. Am văzut că oricum nu am cine știe ce mari criterii de a alege angajații, și de la termenul de bodyguard la paznic – nu e mare diferență.

cum am descoperit a doua meserie - bricolajul

Nu am găsit orice altceva de făcut, așa că m-am apucat de stricat prin casă. Am învățat că nu doare să schimbi o priză sau un întrerupător – decât dacă uiți să oprești siguranțele înainte. Nu e greu nici să zugrăvești, mai ales dacă ai fost așa bun la desen ca și mine.

Cel mai mult îmi place să dau găuri cu bormașina, duminica pe la ora 8:30 . Este activitatea mea preferată. Nu contează că am nevoie de vreo gaură sau nu, găsesc eu ceva de agățat pe vreun perete. Și trebuie să fie neapărat un perete de beton, ca să pot da cu percuție. Păi ori suntem vecini, ori nu mai suntem?

Am învățat foarte multe în auto-izolarea asta. Am învățat cum să nu-mi mai dau cu ciocanul peste degete. Am învățat să înjur dacă totuși îmi scapă peste degete. Și nu înjur orișicum, ci înjur în așa manieră încât vreo 2 ore nu mă repet nici măcar o dată și aduc tot soborul bisericesc în discuție. Am învățat cum este să măsori o dată și să tai de două ori… Sau era invers! Am învățat cum să pun parchet, cum să fac o priză modulară, cum să dau cu mortar / glet / mătura etc. A fost o școală de acasă foarte bună.

Mă rog, articolul acesta ar trebui să fie unul motivațional pentru bărbații care nu schimbă nici măcar un bec în casă și probabil cred că becurile cresc singure în abajur. E ca și cum ar aduce barza copiii.

Voi ce ați mai bricolat prin casă? Îmi recomandați ceva pentru viitor, ca o slujbă secundară? Sau să rămân la ceea ce știu și am învățat deja?

Nebunelul

Mă aflu în lumea blogosferei din aprilie 2008. Am început prin a scrie pe platforme precum Blogger sau Yahoo 360. De atunci scrisul a devenit un mod de viață pentru mine - scriind de la povești de dragoste, dramă, mister, până la articole cu știri mondene sau pur și simplu păreri proprii.

4 comentarii la „Cum am descoperit a doua meserie – bricolajul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code